Haberler

Vali Aydın, Garzan Ovasında İlk Defa Yapılan "Hasat Bayramı"Na Start Verdi

Güncelleme:

Kurtalan ilçesini ziyaret eden Siirt Valisi Ahmet Aydın, bu yıl ilk kez düzenlenen hasat bayramı etkinliğine katıldı.

Saipbeyli köyünde biçerdöverin başına geçen Vali Aydın, buğday hasat ederek, bu yılki rekoltenin 100 bin ton üzerinde beklediklerini söyledi.

Kurtalan'daki incelemelerine Toprak Mahsulleri Ofisi Kurtalan Ajansını ziyaret ederek başlayan Vali Aydın, burada yetkililerden bilgi alarak çiftçilerin sorunlarını dinledi.

Daha sonra Bozhöyük köyünde tamamlanan Camide incelemelerde bulunan Vali Ahmet Aydın, Akdem köyünde yapılacak olan Köy taziye evi ve kuran kursu'nun inşaatı ile ilgili İlçe Kaymakamı A.Halim Can'dan bilgi aldı. Ardından Gözpınar beldesine geçen Vali Ahmet Aydın, Belediye Başkanı Mehmet Emin Soysal'ı ziyaret ederek bir süre görüştü. GAP Süt Sığırcılığı projesini yerinde inceleyen Vali Aydın, Hasat Bayramı etkinlikleri için Saipbeyli köyüne geçti.

Kurtalan Ziraat Odası tarafından düzenlenen etkinlikte tarıma yapılan katkılardan dolayı çiftçilere plaketler verildi. Törende bir konuşma yapan Siirt Valisi Ahmet Aydın, Siirt'te tarım ve hayvancılığın yaygınlaştırılması için valilik olarak her türlü desteğin sağlandığını söyledi.

Vali Aydın, "Güneydoğu Anadolu Projesi Kırsal Kalkınma Projesi ve Dicle Kalkınma Ajansı aracılığıyla çiftçilerimize çeşitli desteklemeler yapıyoruz. Siirt'in tarımda daha iyi noktalara gelmesi için de bu desteklemeler artarak devam edecek. Bu yıl ekinler açısından kış mevsimi çok iyi geçti. Dolayısıyla hasat zamanı ile birlikte arpa ve buğdayda çok iyi bir rekolte bekliyoruz." dedi.

Kurtalan Ziraat Odası Başkanı Hüseyin Günbat ise, çözüm süreciyle birlikte bölgede huzur ortamının tesis edilmesiyle birlikte ilk kez hasat bayramı tertiplediklerini ifade etti.

Bu yıl arpa ve buğdayda iyi bir rekolte beklediklerini belirten Günbat, "Siirt'in tarımdaki kalbi olan Kurtalan'da geçen sene 80 bin ton rekolte elde edildi. Bu yıl ise Yağan yağışlardan dolayı bereketlenen topraktan 20 bin ton arpa 80 bin civarında da buğday olmak üzere 100 bin ton üzerinde bir rekolte bekliyoruz. Toprak mahsulleri ofisi Kurtalan ajansı tarafından sert buğdaya 765 lira yumuşak buğdaya ise 720 lira tonu başına destek veriyor." diye konuştu.

Vali Ahmet Aydın Hasat Şenliği programının ardından, Kurtalan İlçe Merkezine geçerek, İl Encümen toplantısına katıldı.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title