Haberler

Vali Aksoy, Sel Bölgelerinde İncelemelerde Bulundu

Samsun'un Bafra ve Ondokuz Mayıs ilçelerinde yaşanan sel felaketinin ardından bölgede incelemelerde bulunan Samsun Valisi Hüseyin Aksoy, herhangi bir can kaybının olmadığını söyledi.

Samsun'un Bafra ve Ondokuz Mayıs ilçelerinde yaşanan sel felaketinin ardından bölgede incelemelerde bulunan Samsun Valisi Hüseyin Aksoy, herhangi bir can kaybının olmadığını söyledi.

Samsun'da etkili olan yağış sonrası Bafra ve Ondokuz Mayıs ilçelerinde hayat felç oldu. Bafra'ya bağlı Kolay beldesi civarında bulunan birçok köye ulaşım sağlanamazken; selin zarar verdiği İlyas Çayı üzerindeki köprü kullanılamıyor. Arama kurtarma ekipleri de, ulaşımın kapalı olduğu Terzili ve Kamberli köylerine gidemedi.

Kolay yolu üzerinde oturan vatandaşlar, "Sabah saatlerinde büyük bir gürültü koptu ve dere taştı. Evimizi de alıp götürebilirdi. Önüne durulacak gibi değildi" şeklinde konuştu.

Bafra'da incelemelerde bulunan Samsun Valisi Hüseyin Aksoy ve AK Parti Samsun Milletvekili Çağatay Kılıç, yetkililerden bilgi aldı. Vali Aksoy ve beraberindekiler, daha sonra Ondokuz Mayıs ilçesine geçti.

Vali Aksoy, burada yaptığı açıklamada, "Bu son yağan yağmurlar, Bafra ve Ondokuz Mayıs ilçelerimizi, bazı köylerimizi etkilemiş durumda. Bafra Kolay beldesinde incelemelerde bulunduk. Kolay beldesinde epeyce hazarların oluştuğunu tespit ettik. Ondokuz Mayıs ilçe merkezimizde de Engiz çayının taşması neticesinde bazı iş yerleri hasar gördü. Temennimiz, bu hasarların bir an önce ortadan kaldırılması yönünde çalışmaları başlatarak, vatandaşlarımızı daha iyi bir noktaya taşıyabilmek. Bütün kurum ve kuruluşlarımızla birlikte bu çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Şu ana kadar 25 köyümüz etkilenmiş durumda; 50 civarında vatandaşımız arama kurtarma ekiplerimizce kurtarılarak güvenli bölgelere taşındı. Şu anda selden doğrudan etkilenerek yaşamını yitiren vatandaşımız yok. Ondokuz Mayıs ilçemizde bir vatandaşımız yaşamını yitirdi; ancak kalp krizinden yitirdiğine dair bilgiler var. Can kaybının olmaması bizleri sevindiriyor. Temennimiz yaraların da bir an önce sarılarak, vatandaşımızı günlük yaşamına döndürmek. Sayın Başbakanımız dün Atakum ilçesinde gerçekleşen sel felaketi sonrası bilgi aldı ve ilgili kurumları talimatlandırdı. Sayın bakanlarımız aynı şekilde Samsun'a gelerek, yerinde incelemelerde bulundular" dedi.

Öte yandan; Aksoy, Ondokuz ilçesinde kalp krizi sonucu vefat eden 70 yaşındaki Ayhan Kefeli'nin evine giderek taziyede bulundu. - SAMSUN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Hüseyin Aksoy Bafra Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 26 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 26 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 26 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 26 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 26 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 26 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Galatasaray'ın Adana Demirspor kamp kadrosu! Kadroda kimler var? Hudutsuz Sevda nerede çekiliyor? Hudutsuz Sevda setleri nerede? Brighton Manchester City maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) Brighton Manchester City maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Bahar Candan tutuklandı mı? Bahar Candan neden tutuklandı, suçu ne?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title