Haberler

Vali Aksoy Ayvacık'ta

Samsun Valisi Hüseyin Aksoy, Ayvacık ilçesinde temaslarda bulundu.

Samsun Valisi Hüseyin Aksoy, Ayvacık ilçesinde temaslarda bulundu.

Samsun Valisi Hüseyin Aksoy, bir dizi temasta bulunmak üzere Ayvacık ilçesini ziyaret etti. İlk olarak Ayvacık Kaymakamı Ufuk Akıl'ı makamında ziyaret eden Vali Hüseyin Aksoy'a temaslarında İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Adem Arslan da eşlik etti. Vali Aksoy karşılama töreninde hazır bulunan ve Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı tarafından yaşlılara hizmet amacı ile yürütülen Temiz Evim isimli projede çalışan bayan personelle bir süre sohbet etti. Ziyaretin ardından Ayvacık Kaymakamlığı Köylere Hizmet Götürme Birliği tarafından Orta Karadeniz Kalkınma Ajansı (OKA) hibe desteği ve İl Özel İdaresi eş finansmanı ile inşa edilen "Doğa Evleri" isimli turizm tesisinde incelemelerde bulundu. Yedi adet bungalov tarzı konaklama evi ile bir sosyal tesisten oluşan yerleşkede incelemelerde bulunan Vali Aksoy Kaymakam Ufuk Akıl'dan tesisin son durumu hakkında bilgiler aldı. Ayvacık ilçesinin kabuğunu kırdığını belirten Aksoy, "Ayvacık Köylere Hizmet Götürme Birliği tarafından inşa edilen projede bu güne kadar 600 bin TL civarında bir harcama yapıldı. Ayvacık ciddi turizm potansiyeli bulunan bir ilçemiz. Turizm merkezi ilan edilen Ayvacık'ta da Doğa Evleri tesisini hizmete alarak turizmin gelişmesine katkı sağlamak istiyoruz" dedi.

GEZİ TEKNESİ ALINACAK

Vali Aksoy ayrıca ilçede farklı bir kulvarda turizme hizmet etmesi için bir gezi teknesi de alınacağını belirterek, "Gezi teknesi alınması için karar aldık ve ödeneğini Ayvacık Kaymakamlığı'na aktardık. Bununla ilgili çalışmaları Ayvacık Kaymakamımız yürütüyor. Ayrıca Doğu Karadeniz Turizm Master Planı kapsamında Samsun da projeye dahil edildi. 'Samsun-Artvin arasında Yeşil Yol Güzergahı' diye adlandırılan bir proje yürütülecek. Turizm değeri taşıyan noktalar bu projeye dahil edilerek turizm potansiyelleri değerlendirilmiş olacak. Pek tabi ki Ayvacık ilçesi de projenin Samsun ayağına dahil. Hedefimiz Ayvacık'ın turizm açısından hak ettiği noktaya gelmesidir" diye konuştu.

Vali Hüseyin Aksoy, son olarak ilçeye bağlı Zafer köyü ile Terice köyü arasındaki yolda yürütülen asfalt onarım çalışmalarını da yerinde inceleyerek ilçeden ayrıldı. - SAMSUN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title