Haberler

Vaksa Hibe Programı Başvuruları Başladı

Sabancı Vakfı Hibe Programı Başvuruları Başladı. Sabancı Vakfı Hibe Programı Olarak Adlandırılan Bu Uygulamayla Seçilecek Örnek Projelere Maddi Katkı Sağlanacağı Belirtildi.

Sabancı Vakfı hibe programı başvuruları başladı. Sabancı Vakfı Hibe Programı olarak adlandırılan bu uygulamayla seçilecek örnek projelere maddi katkı sağlanacağı belirtildi.

Birleşmiş Milletler "Kadınların ve Kız Çocuklarının İnsan Haklarının Korunması ve Geliştirilmesi Ortak Programı" (BMOP) kapsamında Sabancı Vakfı programın uygulandığı 6 ilde Yerel Eşitlik Eylem Planlarının hayata geçirilmesine yönelik uygulama projelerine hibe verilecek.

Uygulama Projeleri Sabancı Vakfı Hibe Programı'na 2 Nisan tarihi itibarıyla başvuru yapılabilecek. Başvuru ve detaylı bilgilerin www.bmkadinhaklari.org web adresinden temin edilebileceği belirtildi. Sabancı Vakfı Hibe Programı için 18 Mayıs 2007 tarihine kadar başvuru alınacak.

Hibe programına "Yerel Karar Mekanizmalarına Kadınların Katılımı", "Kadın ve Kız Çocuklarının Gereksinimlerine Odaklanmış Kentsel Hizmetler", Ekonomik Güçlenme ve Çalışma Hayatı", "Eğitim ve Sağlık Hizmetleri", "Göç ve Yoksulluk", "Zihniyet Değişikliği ve Farkındalık Yaratma" başlıkları altında başvuru yapılabilecek.

Sabancı Vakfı Hibe Programına İzmir, Kars, Nevşehir, Şanlıurfa, Trabzon, Van illerindeki kar amacı gütmeyen sivil toplum kuruluşu ve tüzel kişiler, valilik, belediye, il özel idareleri ve bunlara bağlı birimler, ticaret odaları, sanayi odaları, meslek örgütleri, üniversiteler, üniversitelere bağlı fakülteler, enstitüler ve yüksekokullar, araştırma merkezleri başvurabilecek. Kurumlar arası ortaklığı, başka illerde uygulanabilirliği, yenilikçi sürdürülebilir ve kadın haklarının savunulmasında erkeklerin katılımını destekleyen projelere öncelik verilecek.

Birleşmiş Milletler Ortak Programı, toplumsal cinsiyet eşitsizliğini, ulusal ve yerel düzeyde eşitliğin gerçekleştirilmesine uygun ortam yaratılması yoluyla ortadan kaldırmayı hedefliyor. Kadın ve erkeklerin kentin sunduğu ekonomik, sosyal ve siyasi fırsatlardan eşit bir biçimde yararlanmalarını sağlamak üzere altı program ilinde katılımcı süreç işletilerek hazırlanan Yerel Eylem Planları, "Kadın Dostu Kent" oluşturmaya yönelik stratejik önlemler ve politika önerilerini kapsayacak.

(CHT-HO-E)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Ekonomi

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title