Haberler

Vaksa'dan Toplumsal Gelişmeye Destek

Sabancı Vakfı (Vaksa) ve Temsa İşbirliği ile Özel Olarak Tasarlanan "Toplum Hizmetleri Otobüsü", Hakkari Valiliği Sosyal Hizmet Müdürlüğü'ne Teslim Edildi.

Sabancı Vakfı (Vaksa) ve TEMSA işbirliği ile özel olarak tasarlanan "toplum hizmetleri otobüsü", Hakkari Valiliği Sosyal Hizmet Müdürlüğü'ne teslim edildi.

Bireysel gelişim ve kültür hizmetlerinden uzak kalan Hakkarili vatandaşların hizmetine sunulmak üzere özel tasarlanan toplum hizmetleri otobüsünün teslimi için TEMSA'da tören düzenlendi. Törende konuşan Vaksa Eğitim Programları ve Yatırımlar Sorumlusu Ercan Atalay, içerisinde 30 kişiye hizmet verecek otobüsle, Toplum Merkezi'nce yürütülen bireysel gelişim ve kültür hizmetlerinden yoksun kalan vatandaşlara hizmet götürüleceğini söyledi. 100 bin YTL'ye mal olan otobüsün Hakkari Valiliği'nin talebi üzerine

tasarlandığını ve Türkiye'de ilk olduğunu belirten Atalay, "Ulusal ve uluslararası düzeyde örnek bir tasarım oldu. Otobüsün içinde aynı anda 30 kişiye hizmet verecek sıra, bilgisayar, projeksiyon perdesi, kitaplık, öğretmen masası, yazı tahtası, dolap, fotokopi makinesi, tarama ve çıktı cihazının yanı sıra vestiyer, mutfak ve tuvalette bulunuyor" dedi.

Toplum Merkezi'nin Hakkari'de ulaşamadığı yerlere otobüsle hizmet götüreceğini kaydeden Atalay, "İlk 6 ayda Hakkari il sınırları içerisinde 25 bin kişiye ulaşılması hedefleniyor. Otobüste okuma-yazma kursları, ev kadınlarına yönelik mutfak ekonomisi ve sağlıklı beslenme, okul öncesi eğitim, sosyokültürel etkinlikler ile bilgilendirici çalışmalara yer verilecek" diye konuştu.

Atalay, konuşmasının ardından özel tasarlanan otobüsü Hakkari Sosyal Hizmetler İl Müdürü Selahattin Keskin'e teslim etti.

(FK-AB-CC-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title