Haberler

Vakıflar Kanununa Kısmi İptal

Anayasa Mahkemesi, Vakıflar Genel Müdürlüğünde 'Rehberlik ve Teftiş Başkanı'nın Genel Müdürün Teklifi ile Başbakanın veya Görevlendirdiği Devlet Bakanının Onayıyla Atanmasına İmkan Tanıyan Kanun Hükmünü Oy Birliğiyle İptal Etti

Anayasa Mahkemesi, Vakıflar Genel Müdürlüğünde 'rehberlik ve teftiş başkanı'nın genel müdürün teklifi ile başbakanın veya görevlendirdiği devlet bakanının onayıyla atanmasına imkan tanıyan kanun hükmünü oy birliğiyle iptal etti.

CHP, 5737 sayılı Vakıflar Kanunu'nun, bazı maddelerinin iptali ve yürürlüğünün durdurulması istemiyle Anayasa Mahkemesi'nde dava açmıştı. CHP açtığı davada, söz konusu kanunun 68. maddesinde yer alan '...Rehberlik ve Teftiş Başkanı ile Daire Başkanı, Genel Müdürün teklifi Başbakanın veya görevlendirdiği Devlet Bakanının onayıyla,....' bölümünün iptali ve yürürlüğünün durdurulmasını istemişti.

Yüksek Mahkeme, 'atamalar' başlıklı 68. maddede yer alan '...rehberlik ve teftiş başkanı ile...' ibaresinin Anayasa'ya aykırı olduğuna karar vererek, söz konusu ibareyi oy birliğiyle iptal etti. Söz konusu 68. maddenin '...Daire Başkanı, Genel Müdürün teklifi Başbakanın veya görevlendirdiği Devlet Bakanının onayıyla,...' ibaresinin iptal istemi ise oy birliğiyle reddedildi.

Anayasa Mahkemesi, '....Rehberlik ve Teftiş Başkanı ile...' ibaresinin iptal edilmesi nedeniyle doğacak hukuksal boşluk kamu yararını ihlal edici nitelikte görüldüğünden, iptal hükmünün, kararın Resmi Gazete'de yayımlanmasından 6 ay sonra yürürlüğe girmesini kararlaştırdı.

CHP'nin iptalini istediği 68. madde şöyle:

'Genel Müdür, Genel Müdür Yardımcısı, I. Hukuk Müşaviri ile Bölge Müdürü ortak kararnameyle, Rehberlik ve Teftiş Başkanı ile Daire Başkanı, Genel Müdürün teklifi Başbakanın veya görevlendirdiği Devlet Bakanının onayıyla, diğer personel ise Genel Müdür tarafından atanır.'

(KDR-SRP) - ANKARA

Kaynak: AA / Yerel

Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title