Haberler

Vakıf Haftasına "Çevreci" Davet

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ :

Edirne Vakıflar Bölge Müdürü Osman Güneren'in açıklaması

Edirne Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Özcan'ın açıklaması

Öğrencilerle röportaj ve öğrencilerin davetiye yazma görüntüsü EDİRNE (AA) – SALİH BARAN – Vakıflar Haftası için protokol davetiyelerinin zarflarını bilgisayar değil öğrenciler dolduruyor.

Son dönemde kutlama, resepsiyon, açılış gibi davetiyelerin tamamına yakını bilgisayar çıktısı etiketlerle hazırlanırken Edirne Vakıflar Genel Müdürlüğü davetiyelerinin doldurulmasında "çevreci" bir yöntemi uygulamaya koydu.

Vakıflar Edirne Bölge Müdürlüğü 9 - 15 Mayıs tarihlerinde kutlanacak Vakıf Haftası kutlamaları davetiyelerini el yazısıyla dolduran öğrencilerle fidan dikim programını da kutlama içerisine alındı. Böylece öğrencilere vakıf anlayışını aktarmak ve çevre bilincini aşılamanın amaçlandığı uygulama için okul ziyaretleri yapıldı ve öğrencilere önce vakıf kültürü anlatıldı daha sonra da onlardan zarfları el yazılarıyla doldurmaları rica edildi.

Zarfları doldurarak "çevreci" davete katkıda bulunan öğrenciler aynı zamanda Tunca Nehri kenarında fidan dikme törenine katılma hakkı kazandı.

Edirne Vakıflar Bölge Müdürü Osman Güneren, AA muhabirine yaptığı açıklamada, bu yıl davetiyelerin doldurulmasında öğrencilerden yardım almaya karar verdiklerini söyledi.

Uygulamayı öğrencilerde hem vakıf hem de çevre bilincini artırmak amacıyla yaptıklarını anlatan Güneren, şunları kaydetti:

"Öğrencilerimiz el yazılarıyla davet sahibinin adını yazarken ayrıca kendi adını ve okulunu da zarfa yazıyor. Vakıf Haftamızın programının da yer aldığı bu davetiyeler öğrencilerimizin emeğini de içerecek.

Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliğinde yaptığımız bu uygulama sonunda davetiye dolduran öğrencilerimizle Tunca Nehri kenarını da ağaçlandıracağız.

Bir anlamda hem vakıf bilinci hem de çevre bilinci oluşturmada davetiye aracılık etmiş oluyor. Çalışmamıza katkı sağlayan Milli Eğitim ve Orman İşletme müdürlüğümüze teşekkür ediyorum."

Edirne Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Özcan da vakıf ve çevre bilincinin yanı sıra bu uygulamada öğrencinin kendisini değerli hissetmesinin de sağlanması noktasında önemli olduğunu belirtti.

Özcan, 120 öğrencinin Vakıf Haftası davetiyelerini el yazıları ile büyük bölümünü doldurduklarını kaydetti.

Davetiye dolduran öğrenciler de mutlu olduklarını ve davetiyesini doldurdukları vakıf konusunu daha çok araştıracaklarını belirtti.

Öğrencilerin el emeği göz nuru ile doldurdukları davetiyeler hafta ortasından itibaren muhataplarına gönderilmeye başlanacak.

Kaynak: AA / Kültür Sanat

Vakıflar Haftası Hüseyin Özcan Tunca Nehri Kültür Sanat Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title