Haberler

Vakıf Haftası Etkinlikleri

Vakıf Haftası kutlamaları çerçevesinde Trabzon’da onarımı yapılan vakıf eserlerinin sergilendiği bir sergi açıldı.

Vakıf Haftası, Trabzon’da çeşitli etkinliklerle kutlanıyor. Hafta kapsamında ilk olarak Vakıflar Bölge Müdürü Yakup Yıldırım, Trabzon Valiliği önündeki Atatürk Anıtı’na çelenk koydu. Yıldırım, daha sonra Trabzon Valisi Nuri Okutan’ı ziyaret ederek yürüttükleri çalışmalar hakkında bilgi verdi.

Vakıf Haftası etkinlikleri çerçevesinde daha sonra İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü binasında ‘Onarımı Yapılan Vakıf Eserleri’ konulu fotoğraf sergisi açıldı. Serginin açılışında konuşan Trabzon Belediye Başkanı Volkan Canalioğlu, vakıfların ve eski eserlerin onarımlarının yapılıp değerlendirilmesinin kendisini çok mutlu ettiğini belirterek çalışmaları yürütenlere teşekkür etti.

Çalışmaları yürüten İnşaat Yüksek Mühendisi İsmet Çalık, onarımı yapılan eserlerle ilgili bilgi verdi. Çalık, “Bölgemize ait eski ve yeni 150'ye yakın eski eserimiz var. Bu eserlerimizin şu ana kadar 35'inin bakımını bitirdik. Çalışmalarımız tüm hızıyla devam ediyor. Amacımız bakıma muhtaç olan bu eserlerimizin tamamen eksiksiz olarak ilk günkü haline getirilmesidir” diye konuştu.

Konuşmaların ardından Trabzon Belediye Başkanı Volkan Canalioğlu ve Vakıflar Bölge Müdürü Yakup Yıldırım resim sergisinin açılışını birlikte yaptı.

(EK-MU-Y) 05.05.2008 17:16 TSİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title