Haberler

Vaka artışının devam ettiği Antalya'da pazar yoğunluğu

Güncelleme:

Vaka artışının devam ettiği Antalya'da pazar yoğunluğu 65 yaş ve üzeri vatandaşlar izin saat aralığında pazarda yoğunluk oluşturdu Denetimlerin üst seviyeye çıkarıldığı pazara belirli sayıda vatandaş alındı, girişlerde ateş ölçümü yapıldı Korona virüs vakalarının artmaya devam ettiği turizm...

Vaka artışının devam ettiği Antalya'da pazar yoğunluğu

65 yaş ve üzeri vatandaşlar izin saat aralığında pazarda yoğunluk oluşturdu

Denetimlerin üst seviyeye çıkarıldığı pazara belirli sayıda vatandaş alındı, girişlerde ateş ölçümü yapıldı

ANTALYA - Korona virüs vakalarının artmaya devam ettiği turizm kenti Antalya'da semt pazarlarındaki yoğunluk devam ediyor. 10.00-13.00 saatleri arasında sokağa çıkma izni bulunan 65 yaş ve üzeri vatandaşların pazarda yoğunluk oluşturduğu görüldü.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'nın korona virüs vakalarının artmaya devam ettiğini açıkladığı turizm kenti Antalya'da bazı alanlarda vatandaş yoğunluğu devam ediyor. Hastanelerde servis doluluk oranı yüzde 46.7, yoğun bakım doluluk oranı yüzde 68.5, solunum cihazı doluluk oranı yüzde 51.4'e ulaştığı kentte denetimler ve ek tedbirler de alınmaya devam ediyor. Daha önce kalabalık yerlere sınırlamanın getirildiği ve banklara oturmanın kaldırıldığı Antalya'da, yoğun alanlardan semt pazarlarında tedbirler sıklaştırıldı. Meltem Mahallesindeki semt pazarının etrafı demir bariyerlerle kapatılırken, 4 noktadan kontrollü giriş verildi. Muratpaşa Belediyesi Zabıta ekipleri girişlerde hem maske kontrolü hem de ateş ölçümü yaptı. Yoğunluğun durumuna göre belirli aralıklarla pazara müşteri alımı durduruldu. Önlemlerin üst safhaya çıkarıldığı pazarda bir ekip de, alışveriş yoğunluğunun olduğu bölgelerde maske ve sosyal mesafe denetimi yaptı. Ekipler, kısa süre içinde maskesini hatalı takan onlarca esnafı uyardı. Herkesin maske taktığı pazarda, hatalı takanlar ise zabıtaca uyarıldı.

"Korkarak geldim"

Pazara korkarak geldiğini dile getiren Nurcan Deniz," mecbur alışveriş yapacağız. Pazar kalabalık ve pahalı. Birazdan iznimiz bitecek, hemen eve döneceğim. Keşke herkes bizim gibi çift maske taksa. Kimse bunu önemsemiyor, "Bize gelmez" zannediyor ama herkese gelebilir." dedi. Eşiyle pazara gelen Ayşe Gürten, 13.00'da kadar izinlerinin olduğunu domates alıp hemen eve döneceklerini kaydetti.

"Gelmek zorundayız"

Sürenin sonuna doğru pazara gelen Mebruke Uğurveren, "Korkarak geldim, korkarak geri dönüyorum. Yaklaşık yarım saat kaldım. Evim yakım hemen gidiyorum. Boşluğu pazarda değerlendirdim. 3 katlı maske taktım. Evde yaşlı eşim var, korkuyorum ama mecbur geleceğiz, gelmek zorundayım. İnşallah korona almayız. Girişteki önlemlerde güzel ama içeride mesafe sıfır" diye konuştu.

"Korunmaya çalışıyoruz"

Esnaflardan Sevcan Havle ise,"Pandemi de pazara çıkmaya devam ediyorum. Müşteri de önlem alıyor, biz de alıyoruz. ama bazen mesafeyi koruyamıyoruz. Müşterimiz parayı bile korkarak uzatıyor. Biz de kendimizi, müşterilerimizi korumaya çalışıyoruz." ifadelerine yer verdi.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yaşam

Fahrettin Koca Koronavirüs Antalya Yaşam Haberler

Bakmadan Geçme

36 bin sözleşmeli sağlık personeli ataması ne zaman yapılacak, branşları ne? Uyku apnesi ehliyet alamıyor mu? Uyku apnesi nedir? Türk Telekom Sil Süpür nerede, uygulamanın neresinde? Emrah Büke kimdir? Şehit Polis Emrah Büke kaç yaşında, nereli, memleketi neresi? Emrah Büke cenaze namazı ne zaman kılınacak? Dostlara, arkadaşlara Cuma mesajları 2024! Cuma mesajı olarak gönderilebilecek anlamlı, kısa ve en güzel cuma mesajı! Vietnam yosun kurbağasının boyu ne kadardır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! Ken Edwards 1 dakika içinde kaç hamam böceği yemiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! 26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 26 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 26 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 26 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title