Haberler

    Vahşet Tanrısı

    "Vahşet Tanrısı" oyunu, 20 Mart'ta Kadir Has Üniversitesi Sahnesi'nde izleyicisiyle buluşuyor.

    "Vahşet Tanrısı" oyunu, 20 Mart'ta Kadir Has Üniversitesi Sahnesi'nde izleyicisiyle buluşuyor.

    On bir yas¸ındaki Ferdinand Reille, Bruno Houillié'nin suratına bir sopayla vurur. Bruno'nun annesi Veronique Houillié'nin ifadesiyle, "Bu eylem sonucunda üst dudakta bir s¸is¸kinlik meydana geldi, iki dis¸i kırıldı, soldaki kesici dis¸in siniri hasar gördü." Houillié ve Reille çiftleri bu olayı tatlıya bağlamak için bir araya gelirler. Ne olursa olsun, birlikte yas¸ama sanatı diye birs¸ey hala vardır, degˆil mi?

    Kronik Kolektif, tiyatronun kronik sorunlarına kolektif çözümler arayan bir tiyatro grubudur. Temel dayanak noktası dramaturjidir. Yazım, yönetim, tasarım, oynama, seyretme ve dinleme eylemlerinin her biri ayrı ayrı dramaturjinin konusu olarak düşünülür.

    Vahşet Tanrısı oyunu özelinde "Söz bir isteği dışavurmak için fiziksel bir eyleme dönüşmelidir" tezi üzerinden çalışılmıştır. Sözün fiziksel eyleme dönüşeceği koşullar araştırılmıştır. Kronik Kolektif, bu araştırma sürecine ev sahipliği yapan ve olanaklarını sunan Kadir Has Üniversitesi'ne özellikle teşekkür eder.

    Oyuncular:

    Véronique Houillié: Roza Erdem

    Michel Houillié: Tansu Biçer

    Annette Reille: Tülin Özen

    Alain Reille: Çetin Sarıkartal

    Yazan: Yasmina Reza

    Çeviren: Zeynep Avcı

    Dramaturji: Kronik Kolektif

    Yöneten: Saim Güveloğlu

    Yönetmen Yardımcısı: Sezer Arıçay

    Proje Asistanları: İnci Sefa Cingöz, Tarçın Çelebi

    Dekor-Kostüm-Aksesuar: Hilal Polat

    Işık Tasarımı: Utku Kara

    Grafik Tasarım: Evren Erlevent

    Fotoğraf: Muhsin Akgün

    Teşekkürler: Ezgi Çelik, Barkın Sarp, Öner Erkan, Efe Kitapçı, Yasin Bardakçı, Kayhan Açıkgöz

    Detaylar :

    İl : İstanbul

    İlce : Fatih

    Mekan : Sahne Kadir Has Üniversitesi

    Mekan Adresi : Kadir Has Üniversitesi 34083

    Başlangıç Saati : 20.03.2017 20: 30: 00

    Bitiş Saati : 20.03.2017 22: 30: 00

    Kategori : Vahşet Tanrısı

    Tür : Sahne Sanatları

    Ücretlimi? : Hayır

    Kaynak: Etkinlik.io / Kültür Sanat

    Kültür Sanat Haberler

    Bakmadan Geçme

    Üsküdar- Samandıra metro hattı neden çalışmıyor? Üsküdar- Samandıra metro hattında kaza mı oldu? Şevket Çoruh'a Arka Sokaklar'a geri mi dönüyor? Arka Sokaklar'a ne zaman geri dönecek? 1 Mayıs'ta Taksim meydanında kutlama yapılacak mı? Vali açıklama yaptı mı? 24 Nisan'da okullar tatil mi? 24 Nisan tatil mi? 24 Nisan'da okullar tatil olacak mı? ANKARAGÜCÜ- BEŞİKTAŞ MAÇI: ZTK maçı ne zaman, nerede oynanacak? Ankaragücü- Beşiktaş maçı izle! 1 Mayıs'ta Taksim Meydanı açık mı? 1 Mayıs kutlamalarına izin verilecek mi? İsmailağa Cemaati'nin lideri Hasan Kılıç öldü mü? Hasan Kılıç neden öldü, kaç yaşındaydı? Hasan Kılıç kimdir? İsmailağa Cemaati'nin lideri Hasan Kılıç nereli, kaç yaşında? MOTORİNE İNDİRİM Mİ GELİYOR? Motorine ne kadar indirim geliyor? GÜNCEL AKARYAKIT FİYATLARI! Müge Anlı'da büyük yüzleşme! Kocasını terk edip büyüttüğü üvey oğluyla kaçan kadın ne dedi, olay ne? Hande Sarıoğlu ve Yağmur Çevik neden kavga etti, olay ne? ARTO BİLE AYIRAMADI! Devlet Bahçeli ve Mehmet Şimşek arasında gerginlik! Mehmet Şimşek ilk açıklamasında ne dedi? "Yerel halk" tartışması ne? Cem Yılmaz kaç yaşında? Cem Yılmaz'ın uzun yaşama sırrı ne? Mustafa Kemal Atatürk'ün ÇOCUKLAR için söylediği sözler! Atatürk, çok sevdiği çocuklara ne dedi? Üsküdar- Samandıra metro hattında arıza! M5 METRO ARIZALI MI? Üsküdar metrosunda ne arıza var, ne zaman giderilecek?
    500
    Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    title