Haberler

Vagon Fabrikası, Sümer Holding'e Devredildi

Malatya'da İnşaatı Tamamlanan Ancak Açılmadan 17 Yıldır Atıl Şekilde Bekleyen Vagon Fabrikası'nın Sümer Holding'e Devredildiği Bildirildi.

Malatya'da inşaatı tamamlanan ancak açılmadan 17 yıldır atıl şekilde bekleyen Vagon Fabrikası'nın Sümer Holding'e devredildiği bildirildi.

Adalet ve Kalkınma Partisi Malatya milletvekili Fuat Ölmeztoprak, "Özelleştirme İdaresince yürütülen çalışmalar neticesinde, Vagon Onarım Fabrikası, hisselerinin yüzde 100' ü kamuya ait olan Sümer Holding A.Ş.' ye bağlanmış ve tüm tapuları devralınarak bu kuruluşun bir varlığı haline getirilmiştir. Bu gelişmeye paralel olarak söz konusu fabrikanın özelleştirilmesine ilişkin olarak Özelleştirme İdaresince çalışmalar başlatılmış olup ilgili süreçlerin ikmalini müteakip ihaleye çıkarılacaktır"dedi.

1979 yılında yapımına başlanan ve 1990 yılında yapımı tamamlanan, 751 bin metrekare alana kurulu 49 bin metrekare kapalı alana sahip, Vagon Onarım Fabrikası, yapılan çalışmalar neticesinde, Devlet Demiryolları Genel Müdürlüğü'nün Maliye Bakanlığı'na olan mevcut borçlarına mahsuben Maliye Bakanlığı Milli Emlak Genel Müdürlüğüne devri olmuştu. Vagon Fabrikası, daha sonra Özelleştirme Yüksek Kurulu'nun 26 Mayıs 2006 tarih ve 2006/38 sayılı kararı ile Özelleştirme programına alınmıştı.

(NA-ST-Y)

18.07.2007 15:25 TSİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title