Haberler

Uzuvlarını Kaybetmeye Başlayan Tiryaki, Sigaradan Vazgeçmiyor

Güncelleme:

Samsun'da doktorların sigaranın neden olduğunu belirlediği kangren yüzünden kol ve ayağının kesilmek zorunda kalacağını belirttiği Ali Cezvekıran isimli vatandaş, buna rağmen sigara içmeye devam ediyor.

Samsun'da ayakkabı boyacılığı yapan Ali Cezvekıran'ın (58), damar tıkanıklığı nedeniyle oluşan kangren sonucu sol el yüzük parmağı kesildi, kangren aynı eldeki işaret parmağına da sıçradı. Doktorların sigaranın neden olduğunu belirlediği kangren yüzünden kol ve ayağının kesilmek zorunda kalacağını belirttiği Ali Cezvekıran, buna rağmen sigara içmeye devam ediyor.

KANGREN YAYILIYOR

Samsun'un en işlek caddelerinde ayakkabı boyacılığı yapan 2 çocuk babası Ali Cezvekıran, ailesinin geçimini sağlıyor. Sabah erken saatlerde evden çıkan ve akşam saatlerine kadar ayakkabı boyayan Cezvekıran, tiryakisi olduğu sigara yüzünden uzuvlarını kaybetmeye başladı. Sol el parmaklarında uyuşma başlayan Cezvekıran'a başvurduğu Samsun Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Tıp Fakültesi'nde damar tıkanıklığı teşhisi konuldu.

Cezvekıran'ın yapılan operasyonla sol el yüzük parmağı kesildi. Doktorlar kangrenin aynı eldeki işaret parmağına da sıçradığını belirledi. Doktorların sigaranın neden olduğunu belirlediği kangren yüzünden kol ve ayağının kesilmek zorunda kalacağını belirttiği Ali Cezvekıran, buna rağmen sigara içmeyi sürdürüyor.

"BEN BU SİGARAYI BIRAKAMAM"

35 yıldır sigara içtiğini anlatan Ali Cezvekıran, "Ben sanayi sitesinde hamallık ve boyacılık yaparak geçimimi sağlıyorum. Allah ne verdiyse onunla geçiniyorum. İş olmayınca kuru ekmeğe talim ediyorum. Ama şükürler olsun ki karnım doyuyor. Bir gün elimde siyah ve ufak bir yara vardı, daha sonrasında bu yara büyüdü kangren oldum. Parmağımı dibinden kestiler. Şimdi de kangren ikinci parmağıma sıçradı. Hastaneye muayeneye gittim. Doktor; bende damar tıkanıklığı olduğunu ve sigarayı bırakmazsam elimi de bacağımı da kaybedebileceğini söyledi. Sigarayı 35 sene içtim ve halen içiyorum. Ben sigarayı bıraksam birileri moralimi bozacak, ben yine sigaraya sarılacağım. Ben bu sigarayı bırakamam" dedi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

3.Sayfa Sağlık Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Ekrem İmamoğlu ve Murat Kurum reklam harcamaları ne kadar? AK Parti ve CHP seçim kampanyalarına ne kadar harcadı? 2024 ANKET SONUÇLARI! İstanbul'u kim kazanacak? AK Parti'den son anket geldi Fundagül Demirkol kimdir? Türkiye İşçi Partisi Kırşehir Boztepe Belediye Başkan adayı Fundagül Demirkol kimdir? Yalçın Ertaş kimdir? AK Parti Konya- Ilgın Belediye Başkan adayı Yalçın Ertaş kaç yaşında, nereli? Mehmet Badem kimdir? AK Parti Konya- Kadınhanı Belediye Başkan adayı Mehmet Badem kaç yaşında, nereli? Mehmet Yaka kimdir? AK Parti Konya- Karapınar Belediye Başkan adayı Mehmet Yaka kaç yaşında, nereli? Hasan Kılca kimdir? AK Parti Konya- Karatay Belediye Başkan adayı Hasan Kılca kaç yaşında, nereli? Murat Ünver kimdir? AK Parti Konya- Kulu Belediye Başkan adayı Murat Ünver kaç yaşında, nereli? Nafiz Solak kimdir? AK Parti Konya- Sarayönü Belediye Başkan adayı Nafiz Solak kaç yaşında, nereli? Mustafa Kavuş kimdir? AK Parti Konya- Meram Belediye Başkan adayı Mustafa Kavuş kaç yaşında, nereli? Kasım Çelebi kimdir? Zafer Partisi Erzurum Yakutiye Belediye Başkan Adayı Kasım Çelebi kaç yaşında, nereli? Ahmet Pekyatırmacı kimdir? AK Parti Konya- Selçuklu Belediye Başkan adayı Ahmet Pekyatırmacı kaç yaşında, nereli? Mehmet Tutal kimdir? AK Parti Konya- Seydişehir Belediye Başkan adayı Mehmet Tutal kaç yaşında, nereli? Osman Arı kimdir? AK Parti Konya- Taşkent Belediye Başkan adayı Osman Arı kaç yaşında, nereli? Hasan Koçer kimdir? AK Parti Konya- Yalıhüyük Belediye Başkan adayı Hasan Koçer kaç yaşında, nereli?
500

Yorumlar (60)

Yorumsuz:

Bırakın şu zıkkımı ya saglınıza yazık alkollünde sıgaranına hıc bır faydası yok hepsı zararlı ve aıleyede zarar verıyor

17
1
yanıtYanıtla
Büdü:

Alkolün neden faydasi yok ya, kac yasindasin bilmiyorum ama, biz bebekken karnimiz agridiginda analarimiz damagimiza bir parmak raki sürerdi. Faydasi yokmus. . .

yanıt0
yanıt0
Müftü Dede:

Bırakamam,,,,kelimesi pek inandırıcı değil,,,iradesine hakim olsa,,iş bitmiştir..kendini ibadete verebilse,,herşey kısa zamanda düzelir..ama dedik ya,,iradeye hskimiyyet şarttır.

8
8
yanıtYanıtla
......:

Sigara kadar gereksiz birsey yok dunyada

13
1
yanıtYanıtla
Büdü:

Astir, 35 yildir iciyormus, birakamazmis. La ben 47 yil ictim, hem de her nefesi cigerlerime cekerek; ve de poroblemsiz biraktim. Hic bir dis yardim almadan. 30 Haziran 2015 te birakacagim dedim, 1 Temmut 2015 ten beridir agzima koymuyorum. Üc kural: 1- ikram edilen sigarayi hemen reddedeceksin, 2- Evde, isyerinde, arabanda sigara bulundurmayacaksin ve kesinlikle satin almayi düsünmeyeceksin, 3- En azindan her yemekten sonra bir tane iceyim, yani bir kerecikten birsey olmaz demeyeceksin.

13
1
yanıtYanıtla
rex:

47 yıl içtiysen yaşın 60 dan aşagı değil , bu yaşta böyle bir yorum yapıyorsun . madem bu kadar rahattı bırakmak 47 yıl neden içtin? sigara bırakmak tiryaki bir insan için kolay değil bu yüzden boş muhabbet yapmayın .

yanıt4
yanıt0
Büdü:

@REX. . . . Evet, 47 yillik sigara icendim ve biraktim, yasim 66, 16 yasinda basladim, nüfus cüzdani suretini istersen göndereyim. Cevabim seni tatmin edecekse söyleyeyim, daha önce birakmak istemedigim icin birakmadim. Bos muhabbet senin sordugun soru ve de tiryakiler icin kolay degil safsatasi. Eger sen, tiryakiyim birakamiyorum diyorsan, bilinc ve azmin yerlerde sürünüyor demektir, bu kadari da yeter sana.

yanıt0
yanıt0
rex:

allah yardımcısı olsun bende günde1. 5 paket içiyorum ne yediğim yemekten keyif alıyorum ne uykumdan ne yolda dolaşırken aldığım nefesten, geceleri 4e 5e kadar uyuyamıyorum uyumayınca gece çok sigara içiyorum gün boyu zaten içiyorum , hem az uyuyorum hem hareketsizim su içemiyorum hemde bol bol sigara, sağlıgımdan dolayı bırakmak istiyorum ama kafa olarak bırakmak istemiyorum en ufak canım sıkıldıgnda sigara beni rahatlatıyor, ne yapıcam bilmiyorum. en güzeli ilk başlarken birileri engel olmalıydı

13
0
yanıtYanıtla
Büdü:

1) Ah iste o can sıkıntısı yok mu. . . Aslinda ne sigara ne de icki o sıkıntıyı attirabiliyor insanin icinden, ne de baska bir ise yariyor. ''Sıkıntı gidermesi'' lafi sadece bir bahanedir, sigara veya icki icme bahanesi ve insanin en zayif tarafidir. Ben de senin gibiyim, biraktigim zaman 110 kilo idim, bel agrisindan is yapamayacak durumdaydim ve durumdayim, günümüzde 120 kiloya eristim.

yanıt0
yanıt0
Büdü:

2) Doktoruma da ''sigara ictigim zamanlar daha saglikliydim'' dedigimde gülüyordu. 20 yilda bu yana günde yarim litre su icebilirsem mutluyum, o da hergün degil, bazi günler gram icmiyorum, hareketsizlik de var, yüksek tansiyon, kalp vs. . . vs. Buna ragmen sigarayi birakmak cok iyi birsey ve inan bana hic te zor degil. Yanlis anlama saglik acisindan birakmadim, verdigim paraya acidim, yoksa ha 10 yil önce ha 10 yil sonra ölmüsüm, umurumda degil, korkmuyorum da. . . Bol sans dilerim sana.

yanıt0
yanıt0
Tüm 60 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title