Haberler
Güncelleme:

Uzunlukları 2 metreyi bulan 4 asırlık dev mezar taşlarını görenler hayrete düşüyor

Sivas'ta bir köyde bulunan 4 asırlık mezarlıktaki dev mezar taşları, görüntüleriyle görenleri hayrete düşürüyor. Boyu 2 metreyi bulan taşların oraya nasıl getirildiğini bilmediklerini söyleyen köylüler "Taşlardaki ibareden herkesin kendi mezarını anladığını düşünüyoruz. Yabancılar türbe zannediyor, kaçak kazı yapan bile var" ifadelerinde bulundu. Daha fazla detay >>

500

Yorumlar (8)

CETO:

BUNLARI KImin yaptigini yarin bir ekip kurup arastiriyorum arkadaslar beni bilen bilir burda yillarin arkeloguyum kazi calismalari yapar devletimize milletimize yeni seyler cikaran biriyim . . . . LOKUM gibi bir hikaye var burda eminim . . . .

6
7
yanıtYanıtla
reco:

hadi çeto görelim seni kesinlikle yanındayız. . (şaka değil temennim bu)

yanıt4
yanıt1
gurbetci:

Ceto yine yalanlariyla isbasinda

yanıt3
yanıt0
kululu:

zaten kaza kaza bişey bırakmadınız. :(

yanıt0
yanıt1
ss:

inammış :)) kaz kaz belki kuyu cıkar . )

yanıt1
yanıt0
Osman:

türkiyenin nesi normal ki, bir tane normal bişeyi yok, araştırın, olanıda genetiğini değiştirilip hayvana dönmemiz için elinden geleni yapmışlar

2
7
yanıtYanıtla
ahmet:

eski Türk mezar taşları büyük olurdu. selçuklu mezar taşları ahlattakiler bunlandan daha büyük. bu taşların üzerinde ibare var dedikleri ise tamgalar. her ailenin ve boyun bir tamgası olur ve mezar taşlarına bunu kazıyarak kendi atalarını ziyaret etme imkanı bulur ve burada kim yatıyorun cevabı verilmiş olurdu. kendi kültürümüzden uzaklaştıkça ne tamga ne boy adı bilinmez olmuş.

2
0
yanıtYanıtla
Derviş:

Yapma osman bey değişmiyenlerde var onlarıda gör biraz

0
1
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title