Haberler

Uzunköprü Roman Derneği Açıldı

Edirne'nin Uzunköprü Kaymakamı Uğur Kolsuz, 'Roman vatandaşlarımıza devlet olarak büyük önem veriyoruz' dedi.

Kaymakam Kolsuz, Uzunköprü Roman Derneğinin açılışında yaptığı konuşmada, devletin Roman vatandaşlara büyük önem verdiğini ifade etti.

Kolsuz, 'Bu önem çerçevesinde hükümetimiz Uzunköprü'de önemli yatırımlar başlattı. TOKİ sosyal konutlar projeleri bunlardan sadece birkaçı. Biz de kaymakamlık olarak Roman vatandaşlarımıza her türlü katkıda bulunmaya çalışıyoruz. Desteklerimiz sürecektir' diye konuştu.

Uzunköprü Belediye Başkanı Enis İşbilen de belediye olarak Uzunköprü'de yaşayan roman vatandaşlara her türlü desteği vermeye çalıştıklarını belirtti.

Edirne Roman Dernekleri Federasyonu 2. Başkanı Bahattin Ulusoy, romanların işsizlikle boğuştuğunu ifade ederek, şöyle konuştu:

'Türkiye'de her 5 kişiden 1'i işsiz ama Romanlarda her 5 kişiden 4'ü işsiz. Biz dezavantajlı konumdayız. Yarınımıza bakar, iyi şeyleri hesaplar, planlarsak her şeyin doğrusu olur. Bu ülkenin bölünmez bütünlüğüne el uzatan herkesin elini kıracak kadar vatansever insanlarız. Birlik ve beraberliğimizden kimsenin şüphesi olmasın.'

Konuşmaların ardından ilahi okundu, halk oyunu gösterisi sunuldu, şarkı söylenerek derneğin açılışı yapıldı.

Açılışa AK Parti İlçe Başkanı Şadan Atalay, AK Parti İl Genel Meclisi üyesi Nedret Akbulut, AK Parti ilçe teşkilatı üyeleri, Edirne Roman Dernekleri Federasyonu Başkanı Erdinç Çekiç, Uzunköprü Roman Derneği Başkanı Muzaffer Çelikçi ve Roman vatandaşlar katıldı.

(AÖ-NA-RC-HAN) - EDİRNE

Kaynak: AA / Yerel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title