Haberler

Uzunköprü'deki İçme Suyu Hattında Sona Gelindi

Uzunköprü Belediye Başkanı Enis İşbilen, içme suyu şebeke hattı çalışmalarının yüzde doksanının tamamlandığını bildirdi.

Uzunköprü Belediye Başkanı Enis İşbilen, içme suyu şebeke hattı çalışmalarının yüzde doksanının tamamlandığını bildirdi.

Başkan İşbilen, gazetecilere yaptığı açıklamada, kentin önemli sorunlarından birinin çözüldüğünü söyledi.

Çalışmalar tamamlandığında vatandaşların evlerindeki çeşmeden su içebileceklerini belirten İşbilen, şunları kaydetti:

"Yaklaşık bir yıldır çalışmalarımız sürüyor. Yıllardır çözmek istediğimiz bir sorundu ve bunu başarmanın mutluluğunu yaşıyoruz. 170 kilometrelik hattın 150 kilometresini kazdık. Şehir içinde 20 kilometrelik bir kazımız kaldı. Kaynağından aldığımız suyu dev borular vasıtasıyla Ergene Nehri'nin altından geçirip şehir şebekesine yönlendireceğiz. Kullandığımız plastik borular son derece sağlıklı. 60 ile 100 yıl arasında sorun çıkarmayacak borular. Bizim su kaynağında yaptığımız analizlere gösteriyor ki suyumuz son derece sağlıklı ve temiz. İnşallah suyu evlere dağıtmaya başladığımızda vatandaşlarımız içilebilir suya kavuşulacak."

Kaynak: AA / Güncel

Uzunköprü Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title