Haberler

Uzungöl'e yeni proje

Trabzon'un Çaykara ilçesindeki turizm merkezi Uzungöl, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından hazırlanan proje ile yapısaldan daha çok bitkisel bir çevre görünümüne bürünecek.

Trabzon'un Çaykara ilçesindeki turizm merkezi Uzungöl, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından hazırlanan proje ile yapısaldan daha çok bitkisel bir çevre görünümüne bürünecek.

Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu ile Tabiat Varlıkları Genel Müdür Yardımcısı Mustafa Kolçak bir araya gelerek Uzungöl'ün yol, kaldırım, yeşil alan, aydınlatma, otopark ve çevre düzenlemesini içeren proje çalışmasını değerlendirdi. Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Ahmet Adanur, Genel Sekreter Yardımcıları Süleyman Gün ve Gürcan Başar ile iki kurumun daire başkanlarının katıldığı toplantıda Başkan Zorluoğlu, destekleri nedeniyle Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum'a teşekkür etti. Uzungöl'ün Trabzon ve hatta bölge için çok önemli bir yere sahip olduğunu vurgulayan Zorluoğlu, " Uzungöl'de güzel işler yapmak ve vatandaşımızın hizmetinize sunmak için tüm gücümüzle çalışıyoruz. Çevre ve Şehircilik Bakanımızın talimatıyla başlatacağımız Uzungöl'deki kaldırımlara, yollara, ışıklandırmaya, aydınlatmaya, çevre düzenlemesine yönelik projeyi en kısa sürede tamamlamak önceliklerimiz arasında" dedi.

Başkan Zorluoğlu geçen yıl Uzungöl için ciddi bir altyapı yatırımı yaptıklarını belirterek, "Kanalizasyon ve içme suyu konusunda bayağı bir mesafe katettik. Dolayısıyla üstyapı çalışmalarını gerçekleştirmek için bölgeyi uygun hale getirdik. Aynı zamanda geçtiğimiz yıl da, bu yıl içinde de asfalt çalışması yaptık. Uzungöl ve çevresinin kötü bir durumu vardı. Özellikle kaldırımların taş yapılmış olması başlı başına ciddi bir handikap. Her bakımdan oranın kaldırım sistemi güvenli değildi. Aydınlatmalarda, peyzaj alanlarında ciddi sorunlar var. İnşallah bu sorunları ortadan kaldıracağız" şeklinde konuştu.

Bitkisel çevre görüntüsü oluşacak

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum'un talimatı ile Uzungöl'e proje hazırlandığını belirten Tabiat Varlıkları Genel Müdür Yarımcısı Mustafa Kolçak ise "Bakanımızın Trabzon ziyaretlerinden sonra Uzungöl'de bir dizi çalışmaların yapılmasına karar verildi. Bizlerde ekip olarak bu çalışmaları başlatmak için buradayız. Uzungöl ile ilgili askıya çıkan imar planları askıdan indi ve itirazlar değerlendirme aşamasında. Gölün etrafında çevre düzenlemesi yapılmasına yönelik proje çalışmamız başladı. Bunun için bir taslak hazırladık. Amacımız bu çalışmaları birlikte yürütmek. Projede çözümleme yaparken esas olan imar planı. İmar planında bu alanda bazı mülkiyetler var. Bu projeyi gerçekleştirirken yapıların gölden uzaklaştırılması ve gölün eski haline daha yakın bir görünüme kazandırılması noktasında çalışma yapacağız. Bazı noktalarda gerçekleştireceğimiz 18 uygulaması ile gölün etrafında yapısaldan daha çok bitkisel bir çevre görünümü ortaya çıkmış olacak" ifadelerini kullandı. - TRABZON

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Murat Kurum Çaykara Trabzon Uzungöl Haberler

Bakmadan Geçme

25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 25 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Ziraat Türkiye Kupası ikinci maçlar ne zaman? ZTK rövanş maçları ne zaman oynanacak? Muhtarlıklar kalkıyor mu? Türkiye'de kaç muhtar var, maliyeti ne kadar? Son seçim anketi! Bu pazar seçim olsa hangi parti yüzde kaç oy alır? Manchester United Sheffield United maçı CANLI izle! 24 Nisan MANU Sheffield United maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? Toz taşınımı nedir, ne zaman olacak? Toz taşınımı hangi illerde olacak? Muharrem ayı ne zaman 2024? Aziz Yıldırım aday mı 2024? Taraftarlar Aziz Yıldırım'ın aday olması için binlerce paylaşım yaptı Everton Liverpool maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) Everton Liverpool maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title