Haberler

Uzun Zaman Olmuştu

Uzun zamandır futbolun keyifli olması için çabalayan, gol isteyen, özellikle iç saha maçlarında rakibine şans tanımayan bir Fenerbahçe izlememiştim.

Kendi yarı sahasında başarılı, orta çizgiyi geçince ise uyumsuz bir takım. İşte Kayserispor maçının ilk devresini  Fenerbahçe açısından bu şekilde özetleyebiliriz. Alves'in yokluğunda Bekir defansif anlamda sırıtmadı ancak kaptığı topları çok basit bir şekilde kaybetti. Top tekniği yüksek olan bir stoper Bekir ancak ceza sahasından başlayarak 4-5 oyuncuyu çalımlayamayacağını algılaması gerek.

Tamamen Türk oyunculardan kurulu olan Fenerbahçe savunması sağlam bir görünüm çizdi. Tabi bu izlenimde en büyük katkılardan biri de Mehmet Topal'a ait. Topu kaybettikten sonra yaptığı presle kısa sürede geri kazanan sarı-lacivertliler, topa sahip olmalarına rağmen net pozisyon yaratmakta zorlandı.  Kafasına göre oynadı orta saha ve forvet oyuncuları. Organize olamadılar. Son paslarda hep bir hata oldu.

İkinci devre ise baskının skora dönüştüğü bir 45 dakika izledik. Baroni çok net bir penaltı vuruşuyla skoru açarken, Fenerbahçe'nin attığı 3 golde de sahnede yer aldı. Geçtiğimiz haftaların Garfield'i Kayserispor karşısında yerini Örümcek Adam'a bıraktı. Bunu yazacağımı hiç düşünmezdim ama Baroni bugün çok etkileyiciydi. Sahanın tek sırıtan ismi Meireles oldu.

Maçın özeti skorda belli zaten o nedenle öncelikle Ersun Hocayı tebrik etmek gerek. Ben çok uzun zamandır futbolun keyifli olması için çabalayan, gol isteyen, özellikle iç saha maçlarında rakibine şans tanımayan bir Fenerbahçe izlememiştim. Sarı lacivertli takım kendi sahasında 27 gol kaydetti, bu sayı 13 Süper Lig takımının ilk devrede attığı toplam golden fazla. İstatistikler bazen yanıltıcı olabilir ancak bazı rakamlar şaşırtmaz.

Hoca zaman zaman yaptığı değişiklikler, oyuncu tercihleri gibi konularda şaşırtsa da, temelde çok başarılı bir devreyi geride bıraktı. Elindeki kadrodan maksimum verim aldı. Salih, Alper gibi bazı silahlarını ise henüz daha tam olarak kullanamadı.

İşler yolunda Fenerbahçe'de. Bu ritmi devam ettirmek kolay olmayacak. İkinci devre hem Avrupa kupası kontenjanı hem de düşme hattı mücadelesi kızışacak. Zorlu deplasmanlar var ancak şunu net bir şekilde söyleyebiliriz. Fenerbahçe yıllardır ilk kez şampiyonluk için bu kadar net bir şekilde favori.

Not: Sezonun ilk yarısında takım halinde iyi oynasa da, Fenerbahçe'nin bu başarısındaki en önemli isim Mehmet Topal.

Kaynak: TotemSpor.Com / Spor

Mehmet Topal Kayserispor Fenerbahçe Spor Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title