Haberler

Uzmanlar: "Türkiye Global Türbülansı Çok İyi Atlattı"

Hsbc Portföy Yönetim A.ş Baş Ekonomisti Murat Ülgen, Gelişmekte Olan Piyasalar, Özelde de Türkiye'nin Yaşanan Son Küresel Türbülansı Çok İyi Bir Şekilde Geçirdiği Söyledi.

ABD ekonomisindeki sıkıntılar ve dünya ekonomisinde buna bağlı durgunluk tehlikesi kaygıları artırırken, gözler FED'in yarın yapacağı toplantıda alacağı karara çevrildi.

HSBC Portföy Yönetim A.Ş Baş Ekonomisti Murat Ülgen, ANKA'ya yaptığı açıklamada, HSCB Global Strateji ve Ekonomi ekibinin tahminine göre, FED'in politika faizini 50 baz puan, iskonto penceresi faizini ise 75 baz puan indirmesini beklediğini söyledi. Bu tarz indirim olursa yurtiçi piyasaların bundan nötr ile hafif pozitif etkileneceğini kaydeden Murat Ülgen, olası faiz indiriminin ise yurtiçi piyasalara olumlu etkisi olacağını söyledi. Ülgen, FED'in 25 baz puan indirim yapıp, açıklamasıyla birlikte bu konuyu ciddiye aldığını belirtmesinin piyasalar üzerinde aynı etkiyi göstermeyebileceğini vurgulayarak, faiz indirimi kararı çıkmamasının da piyasaları olumsuz etkileyeceğini kaydetti.

-"TÜRKİYE GLOBAL TÜRBÜLANSI ÇOK İYİ ATLATTI"-

Gelişmekte olan piyasalar, özelde de Türkiye'nin yaşanan son global türbülansı çok iyi bir şekilde geçirdiği görüşünü aktaran Ülgen, "Türkiye'de güçlü hükümet var. Bu hükümetin parlamento gücü var. Bu iktidar partisi son 4.5 yılda reform konusundaki isteğini becerisini yatırımcılar gözünde kanıtlamış bir parti. Bunun olması yatırımcılara güven veriyor" dedi.

-"TÜRKİYE'Yİ YAPISAL KALKANLAR KORUDU"-

Ülgen, Türkiye'de kuru koruyan ciddi faiz kalkanı bulunduğunu belirterek, siyasi istikrarın tekrar kazanılması, hükümet programı ile ilgili olumlu görüşün bulunması, yerli yatırımcıların ciddi döviz rezervine sahip olması gibi unsurları "yapısal kalkanlar" olarak nitelendirdi. "Bunlar Türkiye'yi son derece iyi korudu ve korumaya devam edecektir" diyen Ülgen, FED'ten beklenen hareket gelirsen, risk alma işinde ilk anda artış olacağını, bundan ilk etkilenecek olan ülkenin de Türkiye olduğunu ifade etti.

-"FED SÜPRİZ YAPMAZ, FAİZ İNDİRİR"-

Acar Yatırım Araştırma Müdürü Zeynel Abidin Balcı da, FED'in olası faiz indiriminin 25 veya 50 puan mı olacağının belirsiz olduğunu belirterek, "Bizim beklentimiz 25 baz puan. FED sürpriz yapmaz, yani beklenildiği gibi faiz indirimi yapar. Piyasada 25 puanın çok fazla dalgalanma yaratacağını düşünmüyoruz. 50 ya da daha yukarda olursa indirim bu piyasalarda iyimserlik yaratacaktır" diye konuştu.

Balcı, FED'in faiz indirimine gitmemesi halinde ise, bu durumdan piyasaların olumsuz etkileneceğine dikkat çekerek, "Eğer faiz indirimine gitmezse son yaşanan olaylara FED'in kayıtsız kalacağı anlamına gelir, piyasa da satış getirir dedi.

-"SİYASİ GÜNDEM DÜŞTÜ-

Balcı, Türkiye iç gündeminde siyasi tansiyon düştüğünü, Merkez Bankası'ndan sürpriz faiz indirimi geldiğini, bunun etkisi sınırlı kaldığını vurgulayarak, "Yatırımcının yüzde 70'in yabancıların oluşturduğu piyasalarda dış piyasaların öne çıkması normal" değerlendirmesini yaptı. (ANKA)

Kaynak: ANKA / Güncel

Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title