Haberler
Güncelleme:

Uzmanlar, Kurban Bayramı'nda eyyam-ı bahur sıcaklarına karşı uyardı

İTÜ Öğretim Üyesi Prof. Dr. Hüseyin Toros, "Yurt genelinde bayramdan itibaren yazın en sıcak günleri yaşanmaya başlıyor. Eyyam-ı bahur sıcakları bayram boyunca etkisini gösterecek" dedi ve vatandaşları güneş ışınlarının dik geldiği saatlerde dikkatli olunması konusunda uyardı. Daha fazla detay >>

500

Yorumlar (16)

COK BILMIS KIZ ASLI:

EYYAM BAHUR NE LAN SUNA COK SICAK OLACAK DE GEC MILLETI ARAPCA KELIMELERE OZENDIRMEYIN.

17
7
yanıtYanıtla
TİREBOLULU HASAN PAŞANIN TORUNU TOLGA PA:

Sana bu ''ARAP'' ve''ARAPÇA''düşmanlığı nereden geliyor?Dünya da en güzel dil ''ARAPÇA, ''dir. Beğenmediysen sen Rusya ya git Rusça öğren. Sen kurban ol arapçaya. Eyyamı Buhur yaz ayının en sıcak ve boğucu günlerine verilen BİR İSİMDİR.

yanıt1
yanıt3
Neva:

Niye niye.İngilizler latince kelimeleri kullanmiyalim diyorlar mı?Cok severim arapça ve farsça kökenli kelimeleri.Zat-ı âliniz rahatsız mı oldunuz?

yanıt0
yanıt1
ATA:

TIREBOLULU HASAN, ASIL SEN TÜRKCEMIZE KURBAN OL..

yanıt0
yanıt0
nazım yılmaz:

Türkçe haber yapın anlamıyoruz?

6
3
yanıtYanıtla
BURAK:

Eyyam-ı bahur osmanlı türkçesi arapça değil . Arapça demek ne demek

3
3
yanıtYanıtla
Vatandas:

Eyyam-ı Bahur, yaz mevsiminin en sıcak ve boğucu günlerine verilen Arapça kökenli bir sözcüktür. Kuzey yarımkürede, temmuz ve eylül tarihleri arasında yaşandığı kabul edilmektedir. Güney yarımkürede ise bu tarih ocak ve mart arasına düşer. Eyyam: Günler, zamanlarbahur: bunaltici, bogucu, asiri sicakKisacasi bogucu, bunaltici günler anlami na geliyor. . . Simdi karsiligi yokmu Türkce de ?

yanıt1
yanıt0
ATA:

SEVGILI HABERLER, TÜRKCENIZI UNUTTUNUZ GALIBA!! EYAMMI BUHAR NE DEMEK YA, INSAN UTANIR YAHU BÖYLE KELIME KULLANMAYA..HOOOPP BURASI TÜRKIYE..TÜRKCE KELIMELER SUYUNU MU CEKTI...YA SABIR

1
1
yanıtYanıtla
baba:

kes

yanıt0
yanıt2
ATA:

Baba misin, tava misin orasi tartisilir ama gürültü yapma baska ihsan istemem..Yok eger arap sevdalisi isen yallah arabistana. Burasi Türkiye ve Dilimiz Türkcedir. Buda böyle biline

yanıt0
yanıt0
ne alaka:

eyyamı bahur ne anlamadığım tüm milletler oldunuz da bir türk olamadınız

2
0
yanıtYanıtla
ATA:

HELAL SIZE GERCEKTEN MANIDAR BIR CÜMLE VE HAKIKATENDE AYNEN DEDIGINIZ GIBI, KATILIYORUM SIZE

yanıt0
yanıt0
işsiz:

bu kelimeleri kullanarak ilgi çekip anlamsız olan haberi okutmak

2
0
yanıtYanıtla
Makine:

Iyice türkceniz kaydi desenenize. . . . . . . . Hahahahahahaha. . . . . . .

1
0
yanıtYanıtla
Mustafa:

Saat neden vermemiş

0
0
yanıtYanıtla
Vatandas:

Arkadaslar, Canada ve America da bir garip olay vardir, Meteoroloji sitesinden normalin uzerinde beklenen Firtinalar, Sicakliklar , vb.gibi seyleri kredi kartinizla satin alabiliyor ve isim verebiliyorsunuz..Fiatlari da ,atmosferik olaylarin siddetine gore degisiyor..Bu kulaga degisik gelen yabanci isimler de oyle sanirim...Yoksa sicakligin ne kadar ilginc oldugu anlaminda degildir.. Bu kisi siteye girip, parasini odeyip adini vermisdir kesin..

0
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title