Haberler

    Uzmanlar: Konuları Tamamlayan Teog'da Başarıyı Yakalar

    Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş (TEOG) sınavlarının birinci dönem oturumları için adaylar hazırlıklarını hızlandırdı.

    Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş (TEOG) sınavlarının birinci dönem oturumları için adaylar hazırlıklarını hızlandırdı. Eğitim uzmanları ise 23-24 Kasım'daki sınavlar için hazırlık sürecini sağlıklı geçiren, akademik olarak tüm derslerden gerekli konuları tamamlayan öğrencilerin başarılı olacağının altını çiziyor. Sınav ile ilgili öğrencilere düşen sorumluluklar neler? Sınava nasıl hazırlanmak gerekiyor? Sınav soruları hangi konulardan gelecek? gibi sorulara Oğuzkaan Koleji Yönetim Kurulu Üyesi ve Eğitim Uzmanı Hatice Yılmaz cevap verdi. Yılmaz'ın açıklamaları şöyle:

    TÜRKÇE ZORLAYABİLİR

    Öğrencilerin TEOG'da sorumlu olduğu derslerle ilgili kazanımlar Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) Talim ve Terbiye Kurulu tarafından yayınlandı. Türkçe ile ilgili konulara yönelik kavramlar ve her kavrama yönelik alt bilgilerin çokluğu öğrencilerin TEOG'da Türkçe'den zorlanmalarına neden oluyor. Öğrencilerin bu dersten başarılı olabilmeleri için öncelikle okuma, anlama, yorumlama ve okuduklarından çıkarım yapabilme becerilerinin gelişmiş olması gerekiyor. Bunlar öğrencinin öğrenim hayatı boyunca edinmiş olması gereken becerilerdir.

    GEÇMİŞ YILLARDAN KONU EKSİĞİ OLMAMALI

    Aynı şekilde matematik her yıl eski bilgilerin üzerine yenileri eklenerek öğrenilen bir derstir. Müfredat programı hazırlanırken her yıl öğrencinin bir önceki yıl öğrendiği konuları unutmadığı düşünülerek oluşturulur. Öğrencinin 8'inci sınıf matematik konularını anlayıp kavrayabilmesi 5, 6 ve 7'nci sınıf bilgilerinin de eksiksiz olmasını gerektiriyor. Türkçe ve matematik derslerinde başarılı olan dili ve matematiksel kavramları kullanma becerileri gelişmiş öğrencilerin tüm derslerde başarılı olma ihtimali oldukça yüksek.

    SORUMLU OLDUĞUNUZ KONULARI ÖĞRENİN

    Öğrencilerin öncelikle MEB Talim ve Terbiye Kurulu'nun sayfasından sınavda sorumlu oldukları ünite, konu ve kazanımları gösterir tabloları inceleyip sınava bu kazanımları bilerek çalışmaları gerekiyor. İkinci olarak çalışmaya başladıkları her konu ile ilgili fark ettikleri bilgi eksiklerini geçmiş yılların kitaplarından tamamlama alışkanlığı edinmeliler. Matematiksel işlem gerektirmeyen dersleri daha etkin öğrenmek için ertesi gün derste işlenecek konuyu en az iki defa okuyarak derse girmiş olmaları, dersi dikkatle dinleyip anlamadıklarını sormaları ve öğretmenin önemle üzerinde durduğu bölümleri işaretleyerek tekrarını yaparken bu bölümleri dikkatle çalışmaları gerekiyor.

    MUTLAKA YAPAMADIĞINIZ SORUNUN DOĞRU ÇÖZÜMÜNÜ ÖĞRENİN

    Sayısal işlem gerektiren derslerde başarı için derse katılmak, sınıfta çözülen tüm soruların çözümünü deftere kaydetmek ve işlemleri yapmaya özel önem vermek lazım. Elbette günün tekrarı ve ödevleri günü gününe yapmak öğrenilen bilgileri geliştirmek için farklı kaynaklardan soru çözmek sınava hazırlanmanın olmazsa olmazlar arasında yer alıyor. Sınavlara hazırlanırken öğrencilerin en çok yaptığı hata ise kendilerine uyguladıkları testlerde yanlış çözdükleri soruların doğrusunu öğrenmek için çaba harcamamaları.

    Oysa bizi başarılı yapan yaptığımız yanlışları doğruya çevirmektir.

    Kaynak: Hürriyet / Güncel

    Hatice Yılmaz Politika Güncel Haberler

    Bakmadan Geçme

    20 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 20 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 20 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 20 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 20 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 20 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 20 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 20 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 22 Nisan Pazartesi günü okullar tatil mi, yarım gün mü? 20 Nisan Cumartesi Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Sadettin Saran kimdir, serveti ne kadar? Sadettin Saran aday mı? Sadettin Saran Fenerbahçe başkanlığına aday oldu mu? Tövbe duası: Tövbe istiğfar duası okunuşu ve yazılışı nedir? Arapça Tövbe duası ve Türkçe meali! Tövbe nasıl edilir? Nasuh Tövbe duası nasıl okunur? Baby Shower nedir, ne demek? Baby Shower patisi nedir? Baby Shower pastaları! Baby Shower partisine katılmak caiz mi? Diyanet'in açıklaması ne?
    500
    Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    title