Haberler

Uzmanında Hemoroid Uyarısı

Halk arasında basur olarak bilinen hemoroid hastalığının toplumun büyük kesiminde görüldüğünü ifade eden Özel Tekirdağ Yaşam Hastanesi Genel Cerrahi Bölümü'nden Doç.Dr.Ünal Sabancı, bu hastaların utanmadan tedavilerini biran önce yaptırması...

Halk arasında basur olarak bilinen hemoroid hastalığının toplumun büyük kesiminde görüldüğünü ifade eden Özel Tekirdağ Yaşam Hastanesi Genel Cerrahi Bölümü'nden Doç. Dr. Ünal Sabancı, bu hastaların utanmadan tedavilerini biran önce yaptırması gerektiğini söyledi.

Özel Tekirdağ Yaşam Hastanesi Genel Cerrahi Bölümü'nden Doç. Dr. Ünal Sabancı, makat çevresindeki hastalıklar ve tedavi yöntemleri hakkında bilgi verdi.

Hemoroidin anal kanalın üst kısmında genişlemiş damar yumakları olduğunu kaydeden Genel Cerrahi Bölümü'nden Doç. Dr. Ünal Sabancı, "Halk arasında basur ya da mayasıl olarak bilinir. Zamanla altta yatan sebeplerle birlikte anal kanalda yerleşen genişlemiş toplardamar yumakları makatın dışına doğru çıkar. İç ve dış hemoroidler olarak ikiye ayrılırlar.

Dış hemoroidler: Anüs kenarında gelişir ve üzeri duyarlı cilt ile kaplıdır. Eğer bunlardan birinde pıhtı oluşursa ağrılı şişme ortaya çıkabilir. Dış hemoroidler yumru olarak hissedilir ve yalnızca yırtıldıklarında kanar. İç hemoroidler: Anüs içinde gelişirler. Ağrısız kanama ve barsak hareketleri sırasında dışarı doğru çıkması en sık bulgularıdır. Tamamen aşağı doğru sarkmış bir dış hemoroid şiddetli ağrı nedeni olabilir." dedi.

HEMOROİD YAŞAMINIZI ÇEKİLMEZ KILABİLİR

Hastalığının insana acı verdiğini ifade eden Doç. Dr. Sabancı, "Hassas bir bölge olması nedeniyle makat (anal bölge) ve çevresindeki şikayetler ciddi sıkıntılar yaratabilir. Hastalar bu sorunlarını pek konuşmak istemedikleri ve utandıkları için sıklıkla doktora çok geç başvururlar. Toplumumuzda sık gözlenen makat çevresindeki şikayetler tek başına gözlenebildiği gibi başka hastalıklarda bu tabloya eşlik edebilir." dedi.

Hareketsiz yaşam, mesleki nedenler ve kalıtsal yatkınlık hemoroide neden olan en önemli etkenlerin basında geldiğini ifade eden Sabancı, "Yaş, uzun süre devam eden kabızlık veya ishal, gebelik, kalıtım, aşırı laksatif veya lavman kullanımının neden olduğu barsak fonksiyon bozukluğu, tuvalette uzun süre kalma." dedi.

Hemoroidin belirtilerinin kanama, ağrı, makatta ele gelen şişlik, akıntı, makatta ıslaklık hissi, kaşıntı olduğunu aktaran Sabancı, "Bu şikayetlerle hekime başvuran hastanın şikayetleri dikkatlice dinlendikten sonra yapılan anal muayene genellikle genç hastalarda tanı için yeterlidir. Rektal kanama şikayeti ile gelen hastalara rektoskopi önerilir. Kırk yaş ya da üstü kabızlık şikayeti ile gelen ve yapılan anal muayenesinde hemoroid saptanan tüm hastalarda kolonoskopik tetkik önerilmektedir. Her zaman altta yatan bir kalın barsak tümörü olmadığı ekarte edilmelidir. Unutulmamalıdır ki hemoroid tek başına kalın barsak kanserinin belirtisi olabilir. Hemoroidal hastalık 4 evrede incelenir. Ayrıca basit ve komplike; tromboze, akut ve kronik olmak üzere alt sınıflara ayrılırlar. Hemoroid hastalığı, diğer anal hastalıklar gibi özel bir hastalıktır ve özel bir uzmanlık yaklaşımını gerektirir. Hastanın doğru ve ayrıntılı yönlendirilmesi ve uyumu ile yetkin tedavi sağlanır ve tekrar etmesi önlenebilir." dedi. - TEKİRDAĞ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Tekirdağ Ağrı Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Üsküdar- Samandıra metro hattı neden çalışmıyor? Üsküdar- Samandıra metro hattında kaza mı oldu? Şevket Çoruh'a Arka Sokaklar'a geri mi dönüyor? Arka Sokaklar'a ne zaman geri dönecek? 1 Mayıs'ta Taksim meydanında kutlama yapılacak mı? Vali açıklama yaptı mı? 24 Nisan'da okullar tatil mi? 24 Nisan tatil mi? 24 Nisan'da okullar tatil olacak mı? ANKARAGÜCÜ- BEŞİKTAŞ MAÇI: ZTK maçı ne zaman, nerede oynanacak? Ankaragücü- Beşiktaş maçı izle! 1 Mayıs'ta Taksim Meydanı açık mı? 1 Mayıs kutlamalarına izin verilecek mi? İsmailağa Cemaati'nin lideri Hasan Kılıç öldü mü? Hasan Kılıç neden öldü, kaç yaşındaydı? Hasan Kılıç kimdir? İsmailağa Cemaati'nin lideri Hasan Kılıç nereli, kaç yaşında? MOTORİNE İNDİRİM Mİ GELİYOR? Motorine ne kadar indirim geliyor? GÜNCEL AKARYAKIT FİYATLARI! Müge Anlı'da büyük yüzleşme! Kocasını terk edip büyüttüğü üvey oğluyla kaçan kadın ne dedi, olay ne? Hande Sarıoğlu ve Yağmur Çevik neden kavga etti, olay ne? ARTO BİLE AYIRAMADI! Devlet Bahçeli ve Mehmet Şimşek arasında gerginlik! Mehmet Şimşek ilk açıklamasında ne dedi? "Yerel halk" tartışması ne? Cem Yılmaz kaç yaşında? Cem Yılmaz'ın uzun yaşama sırrı ne? Mustafa Kemal Atatürk'ün ÇOCUKLAR için söylediği sözler! Atatürk, çok sevdiği çocuklara ne dedi? Üsküdar- Samandıra metro hattında arıza! M5 METRO ARIZALI MI? Üsküdar metrosunda ne arıza var, ne zaman giderilecek?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title