Haberler

Uzlaşma Sağlandı, İzban'daki Grev Sona Erdi (3)

SENDİKADAN DA AÇIKLAMAİzmir'de banliyö hattı işletmeciliği yapan İZBAN'da 8 Kasım Salı gününden bu yana süren grevin Ankara'da yapılan görüşmede anlaşma sağlanmasının ardından seferlerin yarın saat 05.40'ta başlayacağı belirtildi.

SENDİKADAN DA AÇIKLAMA

İzmir'de banliyö hattı işletmeciliği yapan İZBAN'da 8 Kasım Salı gününden bu yana süren grevin Ankara'da yapılan görüşmede anlaşma sağlanmasının ardından seferlerin yarın saat 05.40'ta başlayacağı belirtildi.

Türkiye İşçi Sendikaları Konfederasyonu (Türk-İş) İzmir 3. Bölge Temsilcilisi Süleyman Yıldırım, şunları söyledi:

"8 günden bu yana İZBAN'da süregelen grevin, bugün itibariyle Ankara'da tarafların yaptığı görüşmenin ardından sonlandırıldığı yönünde bir açıklama yapıldı. İzmir halkına, Türkiye'ye, Devlet Demiryolları'na ve işçilere hayırlı olmasını diliyorum. Yaptığımız temaslar neticesinde toplu iş sözleşmesinin karşılıklı herkesi mutlu edecek şekilde bağıtlandığı yönünde bilgi aldık. Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu'nun da twitter üzerinden yaptığı paylaşımda da grevin sonlandırıldığını gördük. Bir şekilde bu belirsizliğin ortadan kalkması nedeniyle mutluyuz. Toplu sözleşme Ankara'da saat 14.00'te bir araya gelindi, biraz önce de toplu iş sözleşmesinin sonuçlandığını öğrendik, detayları da ilerleyen saatlerde sendika temsilcisi arkadaşlarımız İzmir'e dönünce açıklayacaktır. Sonuçta olaylar buralara gelmeyebilirdi, grevler hoş bir şey değil. Türk-İş olarak Türkiye Cumhuriyeti'nin bayrağını bütünlüğünü tartışmayız, asla sermaye ve emek düşmanı olmadık. Ancak bizim sorunlarımızın olduğunu dile getirdik, burada çalışan 304 kişiden 105'inin asgari ücret seviyesinde olduğunu defalarca ifade ettik. Yerel yöneticilerimiz maalesef bunu duymazdan geldi ve taleplerimiz yerine getirilmedi. Hem uzlaşmadan yana olduk ama kimse kusura bakmasın bizim de taleplerimiz karşılık bulmadığı için biz de grev hakkımızı kullandık. Bir çok sivil toplum örgütü destek verdi, onlara da teşekkür ediyoruz" diye konuştu. Demiryol-İş İZBAN İşyeri Temsilcisi Ahmet Güler ise "Kısa süre önce toplu sözleşmenin imzalandığını öğrendik. Toplu sözleşme bağıtlandığına göre yarından saat 05.40'tan itibaren seferler başlayacaktır. Açıkçası detaylara hakim olmadığımız için sevinelim mi sevinmeyelim mi bilemedik."

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Türk İş İzmir Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title