Haberler

Üzerinde Sadece 30 YTL Var Diye KKTC'ye Sokulmadı

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nde (KKTC) 8 Yıl Fayans Ustalığı Yaptıktan Sonra Memleketi Mersin'e Dönen 40 Yaşındaki Ayhan Sümbül, Eşyalarını Almak İçin Yavru Vatana Yeniden Gitmek İstediğinde, Yanındaki 30 YTL Yetersiz Olduğu Gerekçesiyle Girişine İzin Verilmedi.

KUZEY Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nde (KKTC) 8 yıl fayans ustalığı yaptıktan sonra memleketi Mersin'e dönen 40 yaşındaki Ayhan Sümbül, eşyalarını almak için yavru vatana yeniden gitmek istediğinde, yanındaki 30 YTL yetersiz olduğu gerekçesiyle girişine izin verilmedi.

Evli ve 2 çocuk babası olan Ayhan Sümbül, ailevi sorunları nedeniyle KKTC'den kesin dönüş yapmak için 1 yıllık çalışma iznini iptal ettirerek Mersin'e döndü. Burada çalışmaya başlayan Sümbül, KKTC'de kalan eşyalarını Türkiye'ye getirmek ve oradaki otomobilini satmak için geçen kasım ayında feribotla Taşucu Limanı'ndan Girne'ye gitti. Burada KKTC polisi, çalışma iznini iptal ettiren Sümbül'e üzerinde ne kadar para olduğunu sordu. Üzerinde 30 YTL para olduğunu söyleyen Sümbül, iddiaya göre bir süre bekletildikten sonra gözaltına alındı. 5 saat nezarethanede bekletilen Sümbül, kendisi gibi burada tutulan 20 Türk ile birlikte bir feribota bindirilerek sınır dışı edildi.

''ONURUM KIRILDI''

Üzerinde 30 YTL olduğu için 5 saat gözaltına alındığını, kendisi gibi 20 Türkle nezarethaneye atıldığını anlatan Ayhan Sümbül, bu davranış şeklinin onurunu kırdığını söyledi. Lefkoşa'da kalan eşyalarını ve otomobili satıp Türkiye'ye geri döneceğini söylemesine karşın buna kimseyi inandıramadığını belirten Sümbül, ''Hiç bir gerekçe gösterilmeden nezarethaneye atıldım. Türkiye'ye kesin dönüş yaptığımı, eşyalarımı toplamak için 1 hafta KKTC'de kalmam gerektiğini anlattım ama kimse dinlemedi. 8 yıl çalıştığım yavru vatandan böyle bir muameleyi hak etmedim. Sınır dışı edilmem çok ağır geldi, içime sindiremedim. Sınır dışı edilirken oturup saatlerce ağladım'' dedi.

Sümbül, KKTC'de çalışırken iyi giyimli olmayan, cebinde parası bulunmayan Türklere böyle davranıldığını duyduğunu ancak kendi başına geleceğini hiç düşünmediğini sözlerine ekledi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title