Haberler

Uzay Mekiği Endeavour, Uui'yi Donatıyor

Uluslararası Uzay İstasyonu'na (Uui) İkmal Görevini Yerine Getirmek Amacıyla Fırlatılan ABD'nin Uzay Mekiği Endeavour, 24 Saat Önce Uui ile Kenetlendikten Sonra 'Mefruşat' İşini Yerine Getiriyor.

Uluslararası Uzay İstasyonu'na (UUİ) ikmal görevini yerine getirmek amacıyla fırlatılan ABD'nin uzay mekiği Endeavour, 24 saat önce UUİ ile kenetlendikten sonra ''mefruşat'' işini yerine getiriyor.

Kaptan pilot astronot Christopher Ferguson'un yönetimindeki uzay mekiği Endeavour'un 7 kişilik mürettebatı, yeryüzünden 380-400 kilometre yükseklikte yapımı süren UUİ'de 2 hafta geçirecek. Endeavour, uzay istasyonunda yaşam alanını 2 katına dek genişletecek 7 tonluk malzeme taşıdı. İstasyona 2 ek yatak odası, ikinci tuvalet ve ek mutfak yapılıyor.

UUİ'nin yeni bayan astronotlarından Sandra Magnus, UUİ'de 6 aydır bulunan Gregory Chamitoff ile yer değiştirecek. Magnus, istasyonda 3.5 ay kalacak.

Ulusal Havacılık ve Uzay Dairesi'nin (NASA) aracı Endeavour, 6.5 metre uzunluğunda konteynırla 7 ton ikmal malzemesini istasyona taşıdı.

UUİ'nin kaptan pilotu Mike Fincke, yer kontrol merkezine, ''Burada çalışmak için varız, çalışıyoruz'' diye çok neşeli seslenerek işin ''hamarat'' seyrettiğini teyit etti.

Kaynak: AA / Dünya

Haberler

Bakmadan Geçme

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title