Haberler

Uzakdoğu'nun Trakya Aşkı

Uzakdoğu'nun Trakya Aşkı

TEKİRDAĞ - Uzakdoğu ülkelerinde yaşayan vatandaşlar, Trakya bölgesine gelerek Trakya kültürünü yakından takip ediyor. Trakya Kalkınma Ajansının Genel Sekterleri Mahmut Şahin, "Mimar Sinan'ın çok fazla eserleri bulunmaktadır. Aynı zamanda tarihi Kırkpınar güreşleri var bu da Uzakdoğu'nun çok sevdiği bir alan bu alanda da Japon'dan Kore'den ve Çin'den bu projeleri görmek hem de yağlı güreşleri izlemek için gazeteci yazarlar ve televizyoncular geliyor "dedi.

Uzakdoğu'da başta Japonya olmak üzere Kore ve Çinli vatandaşlar, Trakya bölgesinde bulunan kültürleri yakından takip ediyor. Uzakdoğuluların, Mimar Sinan'ın eserleri, Ayçiçeği, Kırkpınar yağlı güreşlerine büyük hayranlık duydukların söyleyen Trakya Kalkınma Ajansının Genel Sekterleri Mahmut Şahin bu konuda açıklamada bulundu.

"Gazeteci yazarlar ve televizyoncular geliyor"

Bölgede bulunan Kültürlerin Uzakdoğu kültürüne yakın olduğunu söyleyen Şahin bu kapsamda gazetecilerin ziyaret ettiğini aktararak, "Bölgemizde Mimar Sinan'ın çok fazla eserleri bulunmaktadır. Aynı zamanda tarihi Kırkpınar güreşleri var bu da Uzakdoğu'nun çok sevdiği bir alan bu alanda da Japonya dan Kore'den ve Çin'den bu projeleri görmek hem de yağlı güreşleri izlemek için gazeteci yazarlar ve televizyoncular geliyor. Geçen gelen grupta 2 buçuk bilyon satan Japonya'nın en büyük gazetesinin editörü gelmişti. Kore'den çok büyük gazeteciler gelmişti. Turizm Bakanlığı'nın Kore'de ki Kültür ateşi ile beraber organize ettiğimiz bir ekip var. Bu ekip Mimar Sinan kapsamında İstanbul'dan başlayarak ama özelikle bölgemizde ki bütün Mimar Sinan'ın eserlerini görerek onları bir profillerini çizerek kendi ülkelerinde anlatmayı hedefliyorlar. Mimar Sinan Dünya'nın kabul ettiği bir mimar ederlerini de tüm Dünya'nın kabul ettiği bir mimar ve özelikle Uzakdoğu'da ki mimarlar, gazeteciler yazarlar ve tarihçiler çok önemsiyor" dedi

"Onların sumo güreşçileri var bizim de tarihi Kırkpınar güreşleri var"

Sumo Güreşleri ve Kırkpınar güreşlerinin benzerlikte olduğunu aktaran Şahin, "Bu gelecek olan 4'üncü grup geliyor bu galen Grup sadece Mimar Sinan'ı inceleyerek bir destinasyon çıkartarak kendi ülkelerinde tanıtacaklar. Biz bu tanıtımdan sona Korel'i Turistleri de buraya getirmeyi düşünüyoruz. 2015 yılında katıldığımız Japonya'daki Jata Fuarı'nda Ayçiçeğinin onlar için çok kutsal olduğunu öğrendik bütün amblemlerinde kullanıyorlar. Tarihi eseleri çok seviyorlar, onların sumo güreşçileri var bizim de tarihi Kırkpınar güreşleri var. Çok benzerlik var çok seviyorlar. Özelikle Uzakdoğu Ayçiçeği, Kırkpınar ve Mimar Sinan'ı tanıtan ciddi çalışmalar yapıyoruz. Oradan ekipler geliyor biz oraya gidiyoruz onların yazı diliyle çalışmalar yapıp gönderiyoruz" ifadelerini kullandı.

"Türkiye'nin uluslararası yarışmalarda takdir ediliyor"

Yapılan çalışmaların neticesinde çalışmaların kurum ve kuruluşlar tarafından takdir edildiğini ifade eden Şahin, "En son İzmir'de katıldığımız yarışmada, Trakya Kalkınma Ajansı'nın hazırladığı bölge tanıtım filmi Türkiye'deki en destinasyon tanıtım filmi seçildi. Yine kalkınma ajansı olarak destek verdiğimiz bağ rotası rota kapsamında Türkiye'nin en iyi rota kapsamında en iyi rota seçildi. Bu anlamada yapılan çalışmalarında Türkiye'nin uluslararası yarışmalarda takdir ediliyor olması yaptığımız işin ne kadar doğru ve güzel olduğunu ve bu yönde ilerlememiz gerektiğini gösteriyor" şeklinde açıklamada bulundu.

"Turizm kapsamında her yıl 2 milyon civarında para harcıyoruz"

Turizm kapsamında yapılan çalışmalar hakkında da bilgi veren Şahin, "Turizm kapsamında yaptığımız çalışmalar, toplam bütçemizin yüzde 7 ila on civarı arasında olmaktadır. Bütün fuarlar aktiviteler materyaller tanıtım filmleri gibi baktığımız zaman ortalama 2 milyon civarında biz her yıl bu alanda para harcıyoruz" diyerek konuşmasına devam etti.

"Hiçbir ilimiz arasında ayrım yapmıyoruz"

Trakya'nın hepsini bir saydıklarını dile getiren Şahin konuşmalarını şöyle noktaladı:

"Bu kapsamda hiçbir il arasında bir ayrım yapmıyoruz. Hangi ilimiz hangi proje ile geliyorsa, hangi projelerle ilerlemek gerekiyorsa, ne kadar paraya ihtiyacı varsa o kadar destekliyoruz. Bu alanlarda 3 ilimiz var. Bu paramızı mesela elimizdeki 1 lirayı 3'e bölelim de 3'e harcayalım değil, ama gittiğimizce Konya'daki Kore'deki veya Türkiye'de katıldığımız fuarlarda, etkinliklerde biz 3 ilimizi birden tanıtmaya çalışıyoruz. Çünkü Tekirdağ demek Edirne demek Edirne demek Kırklareli demek yani birçok ortak yönümüz var. Türkiye'den ve dünyadan buraya baktığımızda Trakyalı diyorlar. Bu kapsamda birçok ortak destinasyon, özellik, tarih, kültür birlikteliği olduğundan dolayı gittiğimiz ve katıldığımız bütün etkinliklerde Trakya'yı bir bütün olarak tanıtmayı hedefliyoruz.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Kültür Sanat

Trakya Bölgesi Mahmut Şahin Kültür Sanat Haberler

Bakmadan Geçme

Barcelona PSG maçı kaç kaç, bitti mi? MAÇ SKORU! Barcelona PSG maçı kaç kaç, canlı maç skoru! Borussia Dortmund Atletico Madrid maçı CANLI izle! 16 Nisan Dortmund A.Madrid Şampiyonlar Ligi maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? NO Pelicans LA Lakers NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 17 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! NO Pelicans LA Lakers maçı Sacramento Kings GS Warriors NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 17 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! Barcelona PSG maçı CANLI izle! 16 Nisan Barcelona PSG Şampiyonlar Ligi maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? EXXEN canlı maç izle! (ŞAMPİYONLAR LİGİ) EXXEN kesintisiz donmadan canlı yayın! 16 Nisan EXXEN spor canlı izle! Sancaktepe jakuzi olayı ne? Belediyede jakuzi mi var? Tilâvet nedir? Kuran'da Tilâvet ne demektir? Tilâvet kelimesinin tanımı ve anlamı! Tertil nedir? Kuran'da Tertil ne demektir? Tertil kelimesinin tanımı ve anlamı! Akaryakıt Fiyatları (GÜNCEL): 16-17 Nisan benzine ve motorine indirim veya zam var mı? Güncel akaryakıt fiyatları! 16-17 Nisan hava bugün ve yarın nasıl olacak? HAVA DURUMU! İstanbul'da yarın hava nasıl olacak, yağış var mı? Beypazarı Maden Suyu yasaklandı mı? Maden suyu sağlığa zararlı mı? Yabani 31. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 31 Nisan Yabani yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Kabine toplantısında alınan kararlar! 16 Nisan Kabine Toplantısı sonucu nedir, hangi karar alındı? Kabine Toplantısı bitti mi? SON DAKİKA! Kabine Toplantısı ne oldu, devam ediyor mu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title