Haberler

    Uyuyan Güzel Efsanesi Gerçek Oldu

    Güncelleme:

    Dünyada sadece 1000 kişide görülen 'Uyuyan Güzel Sendromu'na yakalanan genç kadın; sadece beslenme ve tuvalet ihtiyaçlarını gidermek için ara vererek, 64 gün boyunca aralıksız uyuyor.

    ABD'nin Pensilvanya eyaletinde yaşayan Nicole Delien (20), çocukluğundan beri ileri seviyede uyku bozukluğu problemiyle savaş veriyor.

    HAFIZA PROBLEMİ DE YAŞIYOR

    'Uyuyan Güzel Sendromu' olarak da bilinen Kleine- Levin Sendromu nedeniyle uykuya daldığında günlerce uyanamayan Delien'ın hastalığına hala tedavi bulunamadı. Nicole, bu uzun uyku nöbetlerine ilk olarak altı yaşındayken yakalanmış. Günde 18 saat aralıksız uyuyunca, annesi soğuk algınlığına yormuş bu durumu. Küçük bir çocuk olduğu için yaşadığı duruma bir anlam verememiş. Uyku nöbeti boyunca hafıza problemi de yaşayan Nicole, aile üyelerini bile tanıyamamış.

    TEŞHİS EDİLMESİ 25 AY SÜRDÜ

    ABD'li kadın en uzun uyku nöbetini Şükran Günü'ne denk gelen 14'üncü doğum gününden önce yaşamış. Nicole'ün şiddetli bir baş ağrısı ve halsizlik ile başlayan uyku nöbetinin teşhis edilmesi ise tam 25 ay sürmüş.

    64 GÜNE KADAR UYKUYA DALABİLİYOR

    Mehmet Öz'ün 'The Oz Show' adlı televizyon programına Nicole ile katılan annesi; kızının her an her yerde uyku nöbetine yakalanıp, 22 günden 64 güne kadar, sadece tuvalet ve beslenme ihtiyaçlarını gidererek aralıksız uyuduğunu ifade etti. Nicole'ün günlerce süren uyku nöbetlerinden uyandığında, ne kadar zamandır uyuduğunu hatırlamadığını da sözlerine ekledi.

    GÜNDE 18 SAATİ UYUMAKLA GEÇİYOR

    Yeni yıl kutlamalarını, mezuniyetleri, sevdiği aile üyelerinin cenazelerini yaşadığı uyku bozukluğu nedeniyle hep kaçırdığını ifade eden Nicole günde 18 saati uyuyarak geçiriyor. Yemek yemek için kalktığında bile uykusundan uyanamayan ABD'li kadında Uyurgezer Sendromu da mevcut.

    GÖZETİM ALTINDA TUTULMASI GEREKİYOR

    Uzmanlara göre tehlikeli bir durum yaşanmaması için Nicole'ün 24 saat gözetim altında tutulması gerekiyor. Dünyada sadece 1000 kişide görülen bu rahatsızlığın tedavisi henüz bulunamadı.

    Kaynak: Hürriyet / Dünya

    Dünya Haberler

    Bakmadan Geçme

    Ken Edwards 1 dakika içinde kaç hamam böceği yemiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! 26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 26 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 26 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 26 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 26 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 26 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 26 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Galatasaray'ın Adana Demirspor kamp kadrosu! Kadroda kimler var? Hudutsuz Sevda nerede çekiliyor? Hudutsuz Sevda setleri nerede? Brighton Manchester City maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) Brighton Manchester City maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti?
    500

    Yorumlar (5)

    Sogomon:

    O da bir şey mi bizde 365 gun ayakta uyuyan koyunlarr var

    11
    10
    yanıtYanıtla
    ellidokuz:

    senin gibi 365 gün havlayan köpeklerimizde var unutma.

    yanıt11
    yanıt7
    ckmdr:

    azı dişini çektir

    5
    3
    yanıtYanıtla
    akp 31 erdogan 31:

    ben de bı uyuyabılsem

    2
    1
    yanıtYanıtla
    baksana:

    tatlı kız yaa

    0
    0
    yanıtYanıtla
    Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    title