Haberler

Uyuşturucuyla Mücadelede Emniyet Genel Müdürlüğü ve TRT İşbirliği

Emniyet Genel Müdürü Oğuz Kağan Köksal, Türkiye'deki Uyuşturucu Kullanımının Çok Korkulacak Boyutlarda Olmadığını, Ancak İhmal Edilecek Noktada da Olmadığını Söyledi.

Emniyet Genel Müdürü Oğuz Kağan Köksal, Türkiye'deki uyuşturucu kullanımının çok korkulacak boyutlarda olmadığını, ancak ihmal edilecek noktada da olmadığını söyledi.

'Dünya Uyuşturucuyla Mücadele Günü' etkinlikleri çerçevesinde Emniyet Genel Müdürlüğü ve TRT uyuşturucuyla mücadele etmek amacıyla işbirliği yaptı. Madde kullanımına karşı etkin mücadele amacıyla çekilen 5 adet spot film Emniyet Genel Müdürlüğü binasında düzenlenen bir törenle tanıtıldı. Emniyet Genel Müdürü Köksal, burada yaptığı konuşmada, Türkiye'deki uyuşturucu kullanımıyla diğer Avrupa ülkelerindeki uyuşturucu kullanımı arasında büyük bir mesafe olduğunu belirterek, bugün Avrupa ülkeleri için

uyuşturucunun yüzdelerle ifade edilebilen bir boyuta geldiğini söyledi. Türkiye'de uyuşturucu kullanımının diğer ülkelere oranla çok küçük rakamlar olduğunun kendileri için bir övünç kaynağı olduğunu ifade eden Köksal, "Bu rakamı nasıl daha aşağı çekebiliriz. Türk gençliğini bu illetin pençesine nasıl atmadan mücadele edebiliriz, bunun mücadelesini veriyoruz" dedi.

Uyuşturucu ticaretinin, rantın en yüksek olduğu alanlardan birisi olduğunu vurgulayan Köksal, bu işi yapanların çeşitli yönlendirmelerle rantlarını devam ettirmek için gayret gösterdiklerini söyledi. Köksal, konumu itibariyle uyuşturucu yollarının kesiştiği ülkelerden birisi olan

Türkiye'nin doğudan batıya doğru eroin, esrar gibi uyuşturucuların geçtiği, batıdan doğuya doğru da sentetik uyuşturucuların geçtiği bir güzergah üzerinde olduğunu bildirdi. Bunun için Türkiye'de az bir kullanım olsa da uyuşturucuyla mücadelede daha etkin ve kararlı olmak zorunda olunduğunun altını çizen Köksal, "27 Avrupa ülkesinde yakalanan uyuşturucu miktarının fazlasını bizim güvenlik güçlerimiz yakaladı. Bu da gösteriyor ki biz uyuşturucuyla da polisiye anlamda iyi bir mücadele veriyoruz" diye

konuştu. Uyuşturucuyla iki türlü mücadele örneği gösterdiklerini anlatan Köksal, sokak satıcılarıyla içte, Türkiye üzerinden diğer ülkelere satmak üzere uyuşturucu ticareti yapanlar ile de uluslararası anlamda mücadele ettiklerini anlattı. "Uyuşturucuyla mücadelemiz çok büyük bir kararlılıkla sürecektir" diyen Köksal, diğer kuruluşların da kendilerine bu anlamda destek vermeleri gerektiğini kaydetti.

Uyuşturucu yaşıyla ilgili doğru olmayan haberlerin yapıldığına işaret eden Köksal, "Türkiye'deki uyuşturucu kullanımı çok korkulacak boyutlarda değildir, ama ihmal edilecek noktada da değildir. Mücadelemizi sürdüreceğiz ama herkes uyuşturucuya alıştı. Geleceğimiz ne olacak diye bir endişeye, karamsarlığa kapılarak uyuşturucu tüccarlarına da meydan bırakmamız lazım. Herkesin taşın altına elini koyarak bu mücadeleyi yürütmesi lazım. İlk olarak evde aileden başlayın. Herkese bu mücadelede bir yer vardır.

İlk mücadelemiz uyuşturucunun satılmasına ve kullanılmasına karşı, ikinci mücadelemiz de uyuşturucu müptelası olanların yeniden topluma kazandırılması noktasındadır. Burada diğer sivil toplum kuruluşlarımıza çok ihtiyaç düşüyor" diye konuştu.

Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Daire Başkanı Ahmet Pek de konuşmasında, 81 ilde 31 ilçede 5 bin personelle uyuşturucu ile mücadelenin sürdürüldüğünü belirtti. Devletin bütün imkanlarının da uyuşturucuyla mücadeleye seferber edildiğini belirten Pek, 2006 yılında uyuşturucu ve kaçakçılıkta 90 milyon dolardan fazla bütçenin ayrıldığını ifade etti.

Polisiye mücadeleye yeterli önem vermeyen ülkelerde uyuşturucu kullanım oranının yüksek olduğunu ifade eden Pek, Türkiye'de uyuşturucuyla mücadeleye önem verildiği için uyuşturucu kullanım oranının genel olarak 10 binde 5 olduğunu belirtti. Sokak satıcılarına yönelik olarak da 2005 yılında 36 proje de 450 kişilik grubun yakalandığını, 2006 yılında ise 52 ilde operasyon yapıldığını ve 199 projede 2 bin 965 kişinin yakalanarak cezaevine gönderildiğini söyledi.

Pek, Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Daire Başkanlığı'nın uyuşturucu ile mücadeleyi Türkiye Uyuşturucu ve Uyuşturucu Bağımlılığı İzleme Merkezi (TUBİM) ile çok farklı bir boyutta devam ettiğini belirtti.

(DUY-MAY-NÇ-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title