Haberler

Uyuşturucuyla Mücadele ... -İstanbul İl Özel İdaresi, Gençleri Uyuşturucu Konusunda Bilgilendirmek ve Bilinçlendirmek Amacıyla 60 Bin Adet Kitapçık Bastırdı

İstanbul İl Özel İdaresi, Gençleri Uyuşturucu Konusunda Bilgilendirmek ve Bilinçlendirmek Amacıyla 60 Bin Adet Kitapçık Bastırdı.

İstanbul İl Özel İdaresi, gençleri uyuşturucu konusunda bilgilendirmek ve bilinçlendirmek amacıyla 60 bin adet kitapçık bastırdı.

İl Özel İdaresinden yapılan yazılı açıklamada, ''Öyküyle Madde Kullanımını Engelleme Projesi'' kapsamında bastırılan ''Gazete Kokusu-Bay Ex'' isimli kitapçığın yaklaşık 40 sayfadan oluştuğu belirtildi.

Kitapçığın okumayı ve anlamayı kolaylaştırmak amacıyla çizgi resimlerle de desteklendiği kaydedilen açıklamada, uyuşturucu kullanan bir genç kızın dramının anlatıldığı kitapçıkta uyuşturucunun gerçek yüzünün ortaya konulduğu bildirildi.

Ayrıca, bölücü ve yıkıcı suçlara karşı uyarıcı 50 bin adet broşür yaptırıldığı ifade edilen açıklamada, İstanbul Emniyet Müdürlüğüne gönderilen kitapçık ve broşürlerin, başta lise ve üniversiteler olmak üzere halka açık yerlerde dağıtılmaya başlandığı dile getirildi.

Kitapçıkların, uyuşturucuyla mücadele amacıyla düzenlenecek konferanslarda da dağıtılacağı kaydedildi.

İstanbul İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Sabri Kaya, sağlıklı ve bilinçli bir nesil yetiştirmek amacıyla, gençleri her fırsatta zararlı maddelere karşı bilgilendirmeye çalıştıklarını bildirdi.

İstanbul Valiliği ve İstanbul İl Özel İdaresi olarak, toplum ve gençleri bilgilendirmeye yönelik her türlü projeye destek verdiklerini, vermeye de devam edeceklerini belirten Kaya, kitapçık ve broşür projesini İstanbul Emniyet Müdürlüğü ile işbirliği içerisinde tamamladıklarını ifade etti.

Kaynak: AA / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title