Haberler

Uyuşturucu Ticareti Davasında İlginç İfadeler

Örgütlü Şekilde Uyuşturucu Ticareti Yaptığı İddiasıyla Yargılanan Nazım D., Duruşmada Aylık Gelirinin Sorulması Üzerine Mesleğinin Yankesicilik Olduğunu Söyleyerek, "Sabit Gelirim Yok. Günlük Olarak Değişiyor, Ortalama Bir Rakam Veremeyeceğim" Dedi.

Örgütlü şekilde uyuşturucu ticareti yaptığı iddiasıyla yargılanan Nazım D., duruşmada aylık gelirinin sorulması üzerine mesleğinin yankesicilik olduğunu söyleyerek, "Sabit gelirim yok. Günlük olarak değişiyor, ortalama bir rakam veremeyeceğim" dedi.

İstanbul 10. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmaya, Meltem ve Melike D. kardeşlerin de aralarında bulunduğu 9 tutuklu sanık katıldı. Uyuşturucu ticareti suçundan yargılanan sanıklardan Nazım D., yankesicilikten para kazanamadığını ve bu yüzden uyuşturucu satmaya başladığını anlattı. Nazım D., İstanbul'a geldiğinde 1993 model Opel marka otomobilini 8 bin YTL'ye Faysal isimli birine sattığını söyledi. Satış karşılığında kendisine 100 gram kokain verildiğini belirten Durak, "20 yıldır hırsızlık yaparım.

Herhangi bir şey elde edemedim. Kokain ortamını gördüğümde güzel para vardı. Aldığım 100 gram kokainle Bursa'ya geldim. Pavyonculara, gazinoculara gece alemindeki insanlara sattım, borç verdim. Kimse de paramı ödemedi. Kağıtlara alacaklarımı yazmıştım. Arabamda gitti, kokain de gitmiş oldu. Kendim de içtim" diye konuştu.

Sanıklardan Meltem D. ise, Bursa'da esnaf olduğunu ve kokain kullandığı için pişmanlık duyduğunu dile getirdi. Kimseye aracılık yapmadığını ve bir şey vermediğini öne süren Meltem D., "2-3 kez uyuşturucu kullandım. Esnaf olduğumuz için kimsenin duymasını istemiyorduk. Bu nedenle kız kardeşimle içtik. Ne gramından ne de düzeneğinden anlarım. Bağımlısı değiliz, elimizi ayağımızı çekmiştik. Saygınlığım, kariyerim gitti. Çok şeyimi kaybettim" diye konuştu.

Meltem D.'nin kız kardeşi Melike D. ise iddiaları reddederek, sadece merak duyduğu için kokain içtiğini anlattı. Melike D., kokain kullandığı için pişman olduğunu söyleyerek, "Bu olayları aileme ve kendime yakıştıramıyorum. Cezaevinde çok sıkıntı yaşıyoruz. Çok zor durumdayım" diyerek tahliyesini talep etti.

Sanıkların tutukluluk halinin devamına karar veren mahkeme heyeti, duruşmayı ileri bir tarihe erteledi.

(YM-ED-CC-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title