Haberler

Uyuşturucu ile Mücadele Araştırma Komisyonu'na Bilgi Veren Sahil Güvenlik Komutanlığı'ndan 'Bütçemizi Artırın' Talebi

Sahil Güvenlik Komutanlığı İstihbarat Başkanı Albay Ahmet Gür, Uyuşturucu Kaçakçılığı ile Mücadele İçin Sahil Güvenlik Komutanlığı'na Teknik Takip Yetkisi Verilmesini İstedi.

Sahil Güvenlik Komutanlığı İstihbarat Başkanı Albay Ahmet Gür, uyuşturucu kaçakçılığı ile mücadele için Sahil Güvenlik Komutanlığı'na teknik takip yetkisi verilmesini istedi.

AK Parti Adana Milletvekili Necdet Ünüvar başkanlığında toplanan Uyuşturucu ile Mücadele Araştırma Komisyonu, bugün Sahil Güvenlik Komutanlığı İstihbarat Başkanı Albay Ahmet Gür'ü dinledi. Alınan bilgiye göre Gür, Türk denizlerinin uyuşturucu madde kaçakçılığı bakımından yoğun bir trafiğe maruz kalmadığını, Sahil Güvenlik Komutanlığı'nın yasa ile kendisine verilen arama-kontrol çalışmalarını sürdürdüğünü belirtti. Albay Gür, 2002-2008 yılları arasında yapılan 11 operasyonda 50 kilogram kokain, 45 kilogram esrar ve 39 kilogram eroin yakalandığını, bu yakalamalarla ilgili görülen 12 şüphelinin adliyeye sevkedildiklerini açıkladı.

Sahil Güvenlik Komutanlığı'nın İçişleri Bakanlığı bütçesinden aldığı payın yüzde 2 civarında olduğuna işaret eden Gür, bu payın artırılması gerektiğini belirtti. İçişleri Bakanlığı koordinatörlüğünde bir Kaçakçılık Bilgi Merkezi kurulması gerektiğini de dile getiren Gür, yasal olarak teknik takip yapamadıklarını, bu imkanın verilmesinin hem kaçakçılıkla mücadelede etkinliklerini artıracağını, hem de insani yardımı kolaylaştıracağını kaydetti. Uluslararası sulardaki şüpheli gemilere müdahale edemediklerine de değinen Gür, Meclis gündeminin 37. sırasında bulunan Uluslararası Deniz Yoluyla Kaçakçılıkla Mücadele Anlaşması'nın onaylanması halinde bu eksikliğin giderileceğini ifade etti.

Gür'ün ardından söz alan komisyon üyeleri, Meclis gündeminde bekleyen anlaşmanın biran önce onaylanması için girişimde bulunacaklarını ve Sahil Güvenlik Komutanlığı'nın maddi imkanlarının artırılması ve teknik takibe imkan verilmesi için katkıya hazır olduklarını bildirdiler.

(ZÇ-NÇ-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Politika

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title