Haberler

Uyuşturucu, Gençlere Tiyatro Oyunuyla Anlatıldı

Samsun'da, gençlerin uyuşturucu batağı konusunda bilgilendirmek için Madde Bağımlılığının Önlenmesi Projesi (TİMKEP) kapsamında uyuşturucu ölüm tuzağı, gençlere "Sessiz Çığlık" tiyatro oyunuyla anlatılmaya çalışılıyor.

Atatürk Kültür Merkezi'nde (AKM) sahnelenmeye başlayan tiyatro oyununun öğrenci seansları başladı. İlde 2 yıldır cezaevleri, öğrenci yurtları, kahvehane ve okullarda babalara, öğrencilere önce kendi imkanlarıyla, daha sonra İl Eğitim ve Gençlik Komisyonu bünyesinde gençlerin madde bağımlılığı ve diğer zararlı alışkanlıklardan korunması amacıyla konferanslar veren "Uyuşturucu Timi" olarak anılan ekip, son olarak TİMKEP'i geliştirdi. Samsun Valiliği gözetiminde, Samsun Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Şube Müdürlüğü Narkotik Büro Amiri Alparslan İlter, Samsun Sağlık Müdür Yardımcısı Dr. Kaan Durukan ve Samsun Rehberlik ve Araştırma Merkezi Müdürü Alican Usta'nın uyuşturucuya karşı multidisipliner yaklaşımıyla ilde gençliğin bilinçlenmesi yönünde tiyatro oyunu hazırladı. Üniversite öğrencilerini oynadığı tiyatro oyununda, “bir gencin uyuşturucuya nasıl alıştırıldığı, uyuşturucunun ilk başlarda hediye sonra paraya dönüştürüldüğü, uyuşturucu kullanımın ardından hayattan kopulduğu, uyuşturucu tacirlerinin gençleri iyi yaklaşımlarla etkilediği, uyuşturucu bağımlısı olan gençlerin ölüm yoluna girdiği, uyuşturucu hakkında 'bir kereden bir şey olmaz' anlayışının yanlış olduğu, çevre etkileri, anne ve babaların yanlış tutumları, uyuşturucu bağımlısı gencin hayatının bitiş süreci, ihbarlar gibi” şeklinde süreçler uygulamalı olarak anlatıldı.

Öğrencilerin ilgiyle izlediği tiyatroda, hem güldüler hem eğlendiler hem de bilgi sahibi oldular. 15 bin öğrenciye yönelik planlanan tiyatro oyunu 13-21-28 ve 29 Ocak tarihlerinde günde 3 seans olarak sahnelenecek. Etkinlik öğrencilerin ardından halka da açık olacak.

(MD-SA)

13.01.2007 18:45 TSİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

Bakmadan Geçme

Beypazarı Maden Suyu yasaklandı mı? Maden suyu sağlığa zararlı mı? Yabani 31. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 31 Nisan Yabani yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Kabine toplantısında alınan kararlar! 16 Nisan Kabine Toplantısı sonucu nedir, hangi karar alındı? Kabine Toplantısı bitti mi? SON DAKİKA! Kabine Toplantısı ne oldu, devam ediyor mu? Bahar 10. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 16 Nisan Bahar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 16-17 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! Ben Bu Cihana Sığmazam 65. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 16 Nisan Ben Bu Cihana Sığmazam yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Mehmed: Fetihler Sultanı 8. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 16 Nisan Mehmed: Fetihler Sultanı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 16-17 Nisan 2024 Bursa su kesintisi listesi! Survivor dokunulmazlık oyununu kim kazandı? 16 Nisan Salı 2024? ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 16-17 Nisan 2024 Antalya su kesintisi listesi! Survivor kim kazandı? 16 Nisan Salı Mavi Takım mı kazandı, Kırmızı Takım mı kazandı? İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 16-17 Nisan 2024 İstanbul su kesintisi listesi! Alita: Savaş Meleği filmi oyuncuları kim? Alita: Savaş Meleği filmi konusu, oyuncuları ve Alita: Savaş Meleği özeti! İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 16-17 Nisan 2024 İzmir su kesintisi listesi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title