Haberler

Uyuşmazlık Mahkemesi sempozyumu ANKARA

Uyuşmazlık Mahkemesi sempozyumu ANKARA

Uyuşmazlık Mahkemesi sempozyumu - ANKARA

Uyuşmazlık Mahkemesi sempozyumu

-Anayasa Mahkemesinin ev sahipliğinde, Ulusal ve Uluslararası Boyutlarıyla Görev Uyuşmazlıkları ve Uyuşmazlık Mahkemesi konulu bilimsel toplantı düzenlendi

ANKARA (AA) - Anayasa Mahkemesinin ev sahipliğinde, Ulusal ve Uluslararası Boyutlarıyla Görev Uyuşmazlıkları ve Uyuşmazlık Mahkemesi konulu bilimsel toplantı düzenlendi.

Anayasa Mahkemesi Yüce Divan Salonundaki konferansa, Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, Anayasa Mahkemesi Başkanı Haşim Kılıç, Yargıtay Başkanı Ali Alkan, Danıştay Başkanı Zerrin Güngör, Sayıştay Başkanı Recai Akyel, Adalet Bakanı Sadullah Ergin ve çok sayıda davetli katıldı.

Uyuşmazlık Mahkemesi Başkanı Serdar Özgüldür, mahkemenin tarihçesini anlattı.

Uyuşmazlık Mahkemesinin 68 yıllık tarihinde bugün itibariyle yaklaşık 18 bin dosya geldiğini belirten Özgüldür, bunun yıllık ortalama 300 dosyaya denk geldiğini söyledi.

Özgüldür, son iki yılda yapılan başvuruların önceki yıllarla kıyaslanamayacak ölçüde arttığını ifade ederek, bu yıl temmuz ayına kadar yapılan bin 500 başvurunun bin 300'ünün karara bağlandığını bildirdi.

Yıl sonu itibariyle gelen dosya sayısının 3 bine ulaşmasını öngördüklerini dile getiren Özgüldür, bu rakamların görev uyuşmazlıklarını çözmekle yükümlü bir mahkeme için çok yüksek olduğunu kaydetti.

Sempozyum ile Uyuşmazlık Mahkemesinin ulusal ve uluslararası platformda ilk kez mercek altına alınmış olacağını belirten Özgüldür, sempozyumda ele alıncacak konuları anlattı.

Sempozyumda Uyuşmazlık Mahkemesinde görevli altı raportörün hazırladığı bildirilerle, Uyuşmazlık Mahkemesiyle ilgili hemen hemen tüm görev konuları ve sorunlarının "mutfakta görevli" kişilerce dile getirileceğini ifade eden Özgüldür, şunları söyledi:

"Sempozyumun görev uyuşmazlıkları konusunda ulusal ve uluslararası düzeyde bilgi paylaşımına vesile olacağını, Uyuşmazlık Mahkemesinin karar ve uygulamaları ile mevcut sorunlarının geniş bir platformda tartışılması suretiyle, 68 yıldır Türk hukuk sisteminde mevcudiyetini koruyan Mahkememizin ilk kez bilimsel bir ölçekte ele alınacağını, bunun ise mahkemenin bundan sonra atacağı adımlar için güvenli bir yol haritası oluşturacağını değerlendiriyorum."

Toplantının açılışında Şef İrfan Gürdal yönetimindeki Ankara Devlet Türk Dünyası Müzik Topluluğu konser verdi.

Daha sonra çeşitli ülkelerden yüksek mahkeme temsilcilerinin konuşmacı olduğu açılış oturumuna geçildi.

Kaynak: AA / Güncel

Anayasa Mahkemesi Bekir Bozdağ Haşim Kılıç Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title