Haberler

    Uyum Bakanları: Seehofer Yanlış

    Almanya'da Bavyera Uyum Bakanı Emilia Müller'in başkanlığında gerçekleştirilen 13. Entegrasyon Bakanlar Konferansı Nürnberg'de sona erdi.

    Almanya'da Bavyera Uyum Bakanı Emilia Müller'in başkanlığında gerçekleştirilen 13. Entegrasyon Bakanlar Konferansı Nürnberg'de sona erdi. Entegrasyondan sorumlu bakanlar ve senatörler, uyum konularında güçlü mesajlar yolladılar. Kongrede oylanan bu yıl ki, "Entegrasyon-Oryantasyon (Yönlendirme-Kılavuzluk Etme) Yoluyla Uyum" sloganı önerisini de oy birliği ile kabul edildi.

    GÖÇMENLER YASA VE DEĞERLERİ KABUL ETMELİ

    Bavyera Uyum Bakanı Emilia Müller, uyum politikaları konusunda "Entegrasyon, Almanya'nın gelecekteki yaşanabilirliği konusunda önemli bir sorun, sosyal barış sadece bizim başarımıza değil, aynı zamanda gelecek nesillerimize de bağlıdır" dedi.

    Kongrede, göçmenlerin başarı şansı da değerlendirildi. Barışçı ve açık fikirli yaşamın başarı olacağı belirtildi. Göçmenlerin dil, iş, yaşam ve erkek-kadın eşitliği gibi yasa ve değerleri kabul etmeleri beklenir görüşü benimsendi.

    SEEHOFER'İN SÖZLERİ

    Kongre sonunda yapılan basın toplantısında, Almanya İçişleri Bakanı Horst Seehofer'in "İslam Almanya'ya ait değildir" sözlerine cevap veren Baden Württemberg Sosyal ve Entegrasyon Bakanı Manne  Lucha  "Almanya'da 4 Milyon Müslüman yaşamakta. Hepsi toplumun bir parçası. Seehofer'in bu söylemleri kışkırtmadan başka hiç bir işe yaramaz" dedi.

    KENDİ ADINA KONUŞMAMALI

    Seehofer'e göndermede bulunan Hamburg Sosyal Senatörü Melanie Leonhard ise "Seehofer'in kendi adına değil, bir bakan olarak tüm Almanlar adına konuşmasını tavsiye ediyorum. Alman Anayasası din özgürlüğünü garantilemektedir" dedi.

    NRW Aile, Göçmen ve Entegrasyon Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Dr. Joachim Stamp da "Horst Seehofer Almanya'nın yeni İçişleri, Bayındırlık ve Yurt Bakanı'dır, yani yurdumuzda yaşamakta olan 4 milyon göçmenin güvenliğinden de sorumludur. Yaptığı konuşma ile hata yaptı" diye konuştu.

    Kaynak: Hürriyet / Güncel

    Bavyera Almanya Politika Güncel Haberler

    Bakmadan Geçme

    ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
    500
    Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    title