Haberler

Uysal'dan İmar Affı ve Kentsel Dönüşüm Açıklaması

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Mevlüt Uysal, kentsel dönüşüm çalışmalarının yeni sistemle daha hızlı yürüyeceğini belirterek, "Şimdi imar barışı var, kentsel dönüşüm var, birçok şey var. Birileri de gelip sizlerin aklını karıştırmak için bir şey söylüyor. Seçimlerin yaklaşmasıyla birlikte daha fazla gelip aklınızı karıştırmaya çalışacaklar. Bugüne kadar AK Parti iktidarı ve Sayın Cumhurbaşkanımız görevde olduğu müddetçe hiç kimseyi mağdur etmedi, mağdur ettirmedi." ifadelerini kullandı.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nden yapılan açıklamaya göre, Esenler Belediyesi'ni ziyaret eden Uysal, Belediye Başkanı Tevfik Göksu'dan ilçede yapılan çalışmalar hakkında bilgi aldı.

İlçe belediyesi, büyükşehir belediyesi ve hükümetle omuz omuza vererek Esenler'in sorunlarının üstesinden geldiklerini ifade eden Uysal, şunları kaydetti:

"Esenler ilçemize Engelliler Merkezi yapacağız. Kentsel dönüşüme başlıyoruz. Her mahallede cami, her mahallede belediye hizmet alanı olacak. Kentsel dönüşüm bugüne kadar bir şekilde gitti. 24 Haziran'dan sonra yeni bir sistem geldi. İnşallah yeni dönemde, daha hızlı yürüyecek. Nasıl daha hızlı yürüyecek? Eskisi gibi bürokratlara iş boğulmayacak. Hızlı bir şekilde yürüyecek. Ama görüyorsunuz, 'Nasıl çelme takarız' diye hesap yapıp duruyorlar. İnşallah o hesaplar tutmayacak. Biz samimi bir şekilde çalıştıktan sonra üstesinden gelemeyeceğimiz bir problem olmaz. Şimdi imar barışı var, kentsel dönüşüm var, birçok şey var. Birileri de gelip sizlerin aklını karıştırmak için bir şey söylüyor. Seçimlerin yaklaşmasıyla birlikte daha fazla gelip aklınızı karıştırmaya çalışacaklar. Bugüne kadar AK Parti iktidarı ve Sayın Cumhurbaşkanımız görevde olduğu müddetçe hiç kimseyi mağdur etmedi, mağdur ettirmedi. Bu konuda da inşallah her yaptığımız işte önce vatandaş diyeceğiz. Vatandaş nasıl mağdur olmaz ona bakacağız."

Başkan Uysal, daha sonra Halk Meclisi'ne katılarak vatandaşlarla sohbet edip belediye çalışmaları ve projelerini anlattı.

"Asıl olan vatandaşımızı korumak"

Seçimlerin yaklaştığını ve bu nedenle de kötü niyetli insanların akılları karıştırmaya çalışacağını dile getiren Uysal, "Biraz önce de bir abimiz imar barışına apartmanında üç kişinin karşı çıktığını, üç kişinde de 'yapalım' dediğini söyledi. 'Nasıl yapalım?' diye soruyor. Şimdi belediye başkanları olarak bakanımızla görüşeceğiz. Asıl olan burada vatandaşımızı rahatlatmak ve onu korumak ise biz burada 'Vatandaşımızın lehine nasıl olur', onun hesabını yapmamız lazım. Bizim önce vatandaşımızı düşünmemiz lazım. Onun için diyoruz ki; Esenler'de bugüne kadar güzel şeyler yapıldı, bundan sonra da yapılmaya devam edilecek. Ne yapıyorsak iyi niyetli olarak yapıyoruz. Eksik ve hatalı yaptığımızı gördüğümüz anda düzeltiyoruz. Bu konuda samimi bir şekilde omuz omuza verirsek, aşamayacağımız, düzeltemeyeceğimiz, hakkından gelemeyeceğimiz iş yoktur." ifadelerini kullandı.

Esenler'in en fazla hizmeti hak ettiğini söyleyen Mevlüt Uysal, bu konuda yaşanan tartışmalara değinerek şunları aktardı:

"O konuda hakkınızı teslim etmemiz lazım. Bunu bazı gittiğim yerlerde söylüyorum, yanlış anlaşılıyor. Yani, ben Başakşehir'deyken şunu söylüyordum. Bahçeşehir var, Şahintepe ve Güvercintepe var. İkisini kıyasladığında Şahintepe ve Güvercintepe'de daha fazla hizmete ihtiyaç var. Sizin geçmişten kalan alacaklarınızı ödeyip, borcumuzdan kurtulup herkese eşit hizmeti o şekilde götürürüz. Duanızı eksik etmeyin. Bugünler zor günler. Etrafımız ateş çemberi. En fazla birlik ve beraberliğe ihtiyacımızın olduğu dönemler. İnşallah ülke olarak omuz omuza vereceğiz. Vatandaşıyla, idarecisiyle, belediyesiyle, bakanıyla aşamayacağımız iş yok. Bizi, bizden başka düşünen yok. 15 Temmuz'da bunu gördük. Herkes, camiye gideni de meyhaneye gideni de omuz omuza verdi ve üstesinden geldik. Bütün problemlerimize her zaman bu şekilde yaklaşırsak her şeyi çözeriz."

Halk Meclisi programı sonrası Uysal, Esenler Belediye Başkanı Göksu ile 15 Temmuz Millet Bahçesi proje alanına geçerek incelemelerde bulundu.

Kaynak: AA / Güncel

Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Emekliye zam var mı? Emekliye zam yapılacak mı? Cumhurbaşkanı Erdoğan, Bakan Şimşek üzerinden emeklilere mesaj verdi! ZİRAAT BANKASI EMEKLİ PROMOSON ÖDEMESİ NE KADAR 2024? Ziraat Bankası, emekli promosyon ödemesi kaç TL oldu? 2024 YEREL SEÇİM OY KULLANMA SAATLERİ! 31 Mart oy kullanma saati ne zaman başlıyor, ne zaman bitiyor? Emeklilere promosyon ödemesi ne zaman yapılacak? Başvuru nereden yapılır? E- Devlet başvuru ekranı! Promosyon ödeme başvurusu nereden yapılır? Promosyon ödeme başvurusu nasıl yapılır? Yarın okullar tatil mi? 29 Mart Cuma günü okullar tatil edildi mi, kaç gün tatil edildi? SEÇİM GÜNÜ YASAKLARI 2024: Seçim yasakları nelerdir, ne zaman başlıyor, bitiyor? OY KULLANMAMA CEZASI! Yerel seçimde oy kullanmama cezası var mı, ne kadar? Seçim tarihi değişir mi? Seçim ertelenirse ne zaman, hangi tarihte yapılır? İptal durumunda yeni seçim tarihini duyuruldu! NİSAN AYI MEMUR MAAŞLARI ERKEN ÖDENECEK Mİ? 2024 Nisan ayı memur maaşları bayramdan önce yatar mı? 2024 seçim görevi iptal etme! Seçim sandık görevi iptal edilir mi? Sandık görevine gitmeyenlere ne ceza verilir? YKS BAŞVURU TARİHİ | YKS son başvuru tarihi ne zaman? YKS'ye nereden başvurulur? ÖSYM Başvuru ekranı! IC ENTERRA YENILENEBILIR ENERJI HALKA ARZ NE ZAMAN? Ic Enterra Yenilenebilir Enerji halka arz talep toplama başladı mı, ne zaman başlıyor? 2024 KPSS başvuruları ne zaman? Başvuru nereden yapılır? ÖSYM BAŞVURU EKRANI! Seçmen kağıdı olmadan oy kullanılır mı? Seçmen kağıdı, oy kullanırken gerekli mi? Oy kullanırken gereken belgeler neler?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title