Haberler

"Uygurların Somut Olayan Kültürel Mirası Kazakistan Örneği" tanıtım toplantısı yapıldı

Güncelleme:

"Uygurların Somut Olayan Kültürel Mirası Kazakistan Örneği" tanıtım toplantısı yapıldıANKARA - Ankara'da "Uygurların Somut Olmayan Kültürel Mirası Kazakistan Örneği" tanıtım toplantısı düzenlendi.

"Uygurların Somut Olayan Kültürel Mirası Kazakistan Örneği" tanıtım toplantısı yapıldı

ANKARA - Ankara'da "Uygurların Somut Olmayan Kültürel Mirası Kazakistan Örneği" tanıtım toplantısı düzenlendi.

Kazakistan özelinde, Uygur miraslarının tanıtımını incelemek üzere Yurtdıı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı tarafından hazırlanan, "Uygurların Somut Olmayan Kültürel Mirası Kazakistan Örneği" başlıklı çalışma tanıtıldı.

Kazakistan Ankara Büyükelçisi Abzal Saparbekuly, yapılan çalışmanın Kazakistan'da yaşayan Uygurlar hakkında önemli bilgiler verdiğini belirterek, "Bilindiği üzere Kazakistan çalkantılı ve kimi zaman trajik tarihi olayların sonucunda 130 farklı etnik grubun vatanı haline gelmiştir. Kazak halkı tüm zorluklara rağmen Kırım Tatarlarından Korelilere, Ahıska Türklerinden Almanlara kadar bir çok farklı halka kucağını açarak insanlık ve misafirperverlik örneği göstermiştir" şeklinde konuştu.

Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanı Abdullah Eren, büyük bir medeniyetin sahibi olduğumuzu ve gönül coğrafyası tabirinin önemini belirterek, "Türkiye dış politikasında hem coğrafi konum itibari ile hem tarihi ve kültürel birikimi itibari ile yüzünü tek bir tarafa dönmüyor, dönemiyor. Dönmek istese bile diğer mücbir sebepler adeta arkasından sürekli çekiyor. Batıya yüzünü dönmek istese doğu çekiyor, doğuya dönmek istese batı çekiyor. Böyle büyük bir yükü kaldırmakla yükümlü bir ülkenin de kurumları buna göre şekillenmek durumunda. Yurt Dışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı da böyle bir vizyon sonucu ortaya çıkmış bir kurum. YTB olarak soydaş ve akraba coğrafyamız olan Türk dünyasına yönelik çeşitli çalışmalar yapıyoruz. Bugünkü kıymetli programda bu çalışmaların bir ürünü" ifadelerini kullandı.

Ayrıca tanıtım toplantısında, saha çalışmalarından kareler bulunan fotoğraf sergisi ve Kazakistan yöresel kıyafetlerinin bulunduğu bir tanıtım köşesi de yer aldı. Bunun yanı sıra Kazakistan saha çalışmaları sonucu hazırlanan Kazakistan Uygurları isimli belgeselin gösterimi gerçekleşti. Belgeselde Kazakistan'daki Uygurların yaşam ve kültürel adetleri ile ilgili görüntüler yer aldı.

Etkinliğe, Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanı Abdullah Eren, Kazakistan Ankara Büyükelçisi Abzal Saparbekuly, Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mazhar Bağlı, Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Adem Öger, MHP Genel Başkan Başdanışmanı Prof. Dr. Ruhi Ersoy katıldı.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Genel

Kazakistan Ankara Uygur Genel Haberler

Bakmadan Geçme

24-25 Nisan Akaryakıt Fiyatları: Benzine ve motorine indirim veya zam var mı? 26 Nisan Cuma Hutbesi yayınlandı! 26 Nisan Cuma Hutbesi tam metni! 25-26 Nisan hava bugün ve yarın nasıl olacak? HAVA DURUMU! İstanbul'da yarın hava nasıl olacak, yağış var mı? Zaha neden yok? Adana Demirspor maçında Zaha neden yok, sakat mı, cezalı mı, yedek mi? Orlando Magic Cleveland Cavaliers NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 26 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! LA Lakers Denver Nuggets NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 26 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Bursa su kesintisi listesi! Hudutsuz Sevda 30. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Hudutsuz Sevda yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? İnci Taneleri 13. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan İnci Taneleri yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Aldatmak 67. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Aldatmak yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! Kül Masalı 10. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Kül Masalı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Survivor kim kazandı? 25 Nisan Perşembe Mavi Takım mı kazandı, Kırmızı Takım mı kazandı? ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Antalya su kesintisi listesi! Survivor CANLI izle! 24 Nisan Perşembe TV8 Survivor HD izleme linki!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title