Haberler

Uygulamalı Girişimcilik Protokolü İmzalandı

Tekirdağ'ın Çerkezköy İlçesi'nde Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası ile KOSGEB Tekirdağ Hizmet Merkezi Müdürlüğü arasında 'Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi' protokolü imzalandı.

Tekirdağ'ın Çerkezköy İlçesi'nde Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası ile KOSGEB Tekirdağ Hizmet Merkezi Müdürlüğü arasında 'Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi' protokolü imzalandı.

Protokole ÇTSO adına ÇTSO Yönetim Kurulu Başkanı Süleyman Kozuva, Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı İsmail Akın ve KOSGEB Tekirdağ Hizmet Merkezi Müdürü Özay Cebeci imza attı. İmza töreninde konuşan ÇTSO Başkanı Süleyman Kozuva, KOSGEB ile yapılan eğitim protokolünün hayırlı olması temennisinde bulundu.

Eğitimin 7 Ekim tarihinde başlayacağı 30 kişinin katılacağı ve 70 saat süreceği belirtildi. Protokolün imzasından önce gazetecilere açıklama yapan ÇTSO Yönetim Kurulu Başkanı Süleyman Kozuva, KOSGEB ile yapılan protokolün hayırlı olması dileğinde bulundu. KOSGEB Tekirdağ Hizmet Merkezi Müdürü Özay Cebeci ise "KOSGEB Müdürlüğü olarak Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası'nın bizimle işbirliğine açık olmasından dolayı teşekkür ediyorum" diye konuştu.

KOSGEB'in Trakya'da yürüttüğü çalışmalar ve 'Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi' hakkında bilgi veren KOSGEB Tekirdağ Hizmet Merkezi Müdürü Özay Cebeci, "Türkiye'de kurulan işletmeler 5 yılda kapanıyor. Bunun nedeni, fizibilite çalışması yapmadan bir iş fikri oluşturmadan işletmelerin açılması. Biz KOSGEB olarak sağlıklı girişimin yapılması için 70 saatlik bir eğitim vererek, bir girişimcinin iş yerini açmadan neler yapması gerektiğini öğretiyoruz"dedi.

Eğitim sonunda proje hazırlayacak olanlara hibe kredi imkanı sunduklarını hatırlatan Cebeci, "Bu eğitimlerden mezun olacak kişilere 30 bin TL hibe olarak kredi veriyoruz. Yine 70 bin TL iki yıl ödemesiz 4 yıl vadeli sabit faizli kredi imkanı sağlıyoruz. Toplamda her bir girişimci için 100 bin TL kaynak sağlıyoruz. Yani bu 3 milyon TL'lik bir protokol. Böyle bir anlamı ve önemi de var"diye konuştu.

Cebeci'nin konuşmasının ardından protokol imza törenine geçildi. KOSGEB ile ÇTSO arasındaki 'Eğitim Protokolü'nü ÇTSO Yönetim Kurulu Başkanı Süleyman Kozuva, Başkan Vekili İsmail Akın ve KOSGEB Müdürü Özay Cebeci imzaladı. ÇTSO'da yapılacak Uygulamalı Girişimcilik Kursu, 7 Ekim 2013 tarihinde başlayıp 25 Ekim 2013 tarihinde sona erecek. Kursa 30 kişi katılacak ve bu kişiler 70 saat ders görecek. Kurs sonunda Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi Sertifikası verilecek. Sertifika alan kursiyerler, kendi iş fikirleri doğrultusunda hazırlayacakları projeyi KOSGEB'e sunarak, 100 bin TL kredi imkanından yararlanmaya hak kazanacak. - TEKİRDAĞ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Ekrem İmamoğlu ve Murat Kurum reklam harcamaları ne kadar? AK Parti ve CHP seçim kampanyalarına ne kadar harcadı? 2024 ANKET SONUÇLARI! İstanbul'u kim kazanacak? AK Parti'den son anket geldi Fundagül Demirkol kimdir? Türkiye İşçi Partisi Kırşehir Boztepe Belediye Başkan adayı Fundagül Demirkol kimdir? Yalçın Ertaş kimdir? AK Parti Konya- Ilgın Belediye Başkan adayı Yalçın Ertaş kaç yaşında, nereli? Mehmet Badem kimdir? AK Parti Konya- Kadınhanı Belediye Başkan adayı Mehmet Badem kaç yaşında, nereli? Mehmet Yaka kimdir? AK Parti Konya- Karapınar Belediye Başkan adayı Mehmet Yaka kaç yaşında, nereli? Hasan Kılca kimdir? AK Parti Konya- Karatay Belediye Başkan adayı Hasan Kılca kaç yaşında, nereli? Murat Ünver kimdir? AK Parti Konya- Kulu Belediye Başkan adayı Murat Ünver kaç yaşında, nereli? Nafiz Solak kimdir? AK Parti Konya- Sarayönü Belediye Başkan adayı Nafiz Solak kaç yaşında, nereli? Mustafa Kavuş kimdir? AK Parti Konya- Meram Belediye Başkan adayı Mustafa Kavuş kaç yaşında, nereli? Kasım Çelebi kimdir? Zafer Partisi Erzurum Yakutiye Belediye Başkan Adayı Kasım Çelebi kaç yaşında, nereli? Ahmet Pekyatırmacı kimdir? AK Parti Konya- Selçuklu Belediye Başkan adayı Ahmet Pekyatırmacı kaç yaşında, nereli? Mehmet Tutal kimdir? AK Parti Konya- Seydişehir Belediye Başkan adayı Mehmet Tutal kaç yaşında, nereli? Osman Arı kimdir? AK Parti Konya- Taşkent Belediye Başkan adayı Osman Arı kaç yaşında, nereli? Hasan Koçer kimdir? AK Parti Konya- Yalıhüyük Belediye Başkan adayı Hasan Koçer kaç yaşında, nereli?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title