Haberler

Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi" Alan Öğrencilere Sertifikaları Verildi

Gümüşhane Üniversitesi (GÜ) ile Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı (KOSGEB) arasında yapılan anlaşma gereği "Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi" alan öğrenciler için sertifika töreni düzenlendi.

Gümüşhane Üniversitesi (GÜ) ile Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı (KOSGEB) arasında yapılan anlaşma gereği "Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi" alan öğrenciler için sertifika töreni düzenlendi.

Mühendislik Fakültesi Çok Amaçlı Salonunda gerçekleştirilen törene, Vali Yusuf Mayda, GÜ Rektörü Prof. Dr. İhsan Günaydın, KOSGEB Başkan Yardımcısı Hüseyin Tüysüz, Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı İsmail Akçay, davetliler ve sertifika almaya hak kazanan öğrenciler katıldı.

Törende konuşan Vali Mayda, artık bilgi ve teknoloji çağında yaşanıldığını belirterek, gençlerin donanımlı olmasının son derece önemli olduğunu vurguladı.

Gençlerin alanlarında bilgi ve söz sahibi, iddialı insanlar olmasını beklediklerini ifade eden Vali Mayda, "Bizde de yetişen nesil genelde beyin göçü dediğimiz yaklaşımla büyük Avrupa ülkelerine ve Amerika'ya göç ederdi. Bizler yetiştirirdik ancak değerlendirecek bir ortamımız olmadığı için yüksek maaşlarla öğrencilerimiz o ülkelere transfer edilirdi. Şu anda memnuniyetle görüyoruz ki başta TÜBİTAK ve KOSGEB olmak üzere bu öğrencilerimize sahip çıkılıyor ve ülkemizi bir adım daha ileriye götürebilmek amacıyla önlerine imkanlar konuluyor. Bizler idareciler olarak bu avantajların çok iyi değerlendirilmesini bekliyoruz" dedi.

Rektör Günaydın ise üniversite bünyesinde yaklaşık 650 öğrencinin girişimcilik dersini alarak başarılı olduğunu ifade ederek, "Fırsatı saptayıp peşine düşen kişi girişimcidir. Girişimcilik risk almadan olmaz. Fırsatı yakalayın ve peşinden koşun" diye konuştu.

KOSGEB Başkan Yardımcısı Tüysüz ise Türkiye'de 85'i aşan üniversitede bu işbirliğini gerçekleştirerek ülke genelinde 50 binden fazla öğrenciye girişimcilik eğitimi verdiklerini kaydederek, şunları söyledi:

"AB komisyonu tarafından 27 AB ve aday ülkeler arasında yapılan bir çalışmada gençlere 'patron mu olmak istiyorsun, yoksa bir yerde istihdam mı edilmek istiyorsun' sorusu yöneltildi. Türkiye'de kendi işinin patronu olmak isteyenlerin oranı yüzde 85, 27 AB ülkesindeki ortalama ise yüzde 37. Bu oranla Türkiye AB'de birinci sırada. İnsanımızda gençliğinde bile ciddi bir girişimcilik ruhu var. Bir cesaret ve irade var. Girişimcilik var ama bilgi ve finansman yok. Biz de bunu ele alarak bu programları tasarlıyoruz. ve doğru adımları attığımız ortaya çıktı. Küresel girişimcilik endekslerinde ülkemiz yüzde yüzü aşan bir trende girdi. Devletten destek almaktan korkmayınız. Türkiye kadar finansal destek veren başka bir ülke yok. Devlet düşüneni, üretmek isteyeni, geleceğine dair yatırımlar yapmak isteyeni, ülkenin kalkınıp gelişmesi adına bir tuğla üzerine bir tuğla daha koymak isteyen herkese sonuna kadar destek veriyor."

Yapılan konuşmaların ardından sertifika almaya hak kazanan 650 öğrenciden 62'sine belgeleri, Vali Mayda ve beraberindekiler tarafından verildi. - Gümüşhane

Kaynak: AA / Yerel

İhsan Günaydın Yusuf Mayda Türkiye Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title