Haberler

Uyanık Öğretmen Dolandırıcıyı Yakalattı

İzmir'de, kendisini başkomiser olarak tanıtıp 'Banka kartlarınız ve hesabınızı kullanılarak başka kişiler tarafından para havalesi yapılmış.

İzmir'de, kendisini başkomiser olarak tanıtıp 'Banka kartlarınız ve hesabınızı kullanılarak başka kişiler tarafından para havalesi yapılmış. Bankalardaki hesaplarınızı ele geçirecekler. Bu kişileri yakalamamız için para göndermeniz gerekiyor' diyen kişiden şüphelenen öğretmen A.G., dolandırı İ.E.'yi yakalattı.

Önceki gün öğretmen A.G.'yi arayan 30 yaşındaki İ.E., iddiaya göre, kendisini Bornova Polis Merkezi'nde görevli Başkomiser Yücel Aksoy olarak tanıttı. 'Banka kartlarınız ve hesabınızı kullanılarak başka kişiler tarafından para havalesi yapılmış. Tüm bankalardaki hesaplarınızı ele geçirecekler. Bu kişileri yakalamamız için para göndermeniz gerekiyor' dediği ileri sürülen İ.E.'den şüphelenen öğretmen A.G., en yakın polis merkezine gitti. Burada kendisini arayan ve para isteyen sözde başkomser ile telefonla konuşan A.G.'nin yanında bulunan kardeşi olayı polise anlattı. Polis ekipleri, A.G.'ye telefonla konuşmaya devam etmesini, şüpheliye bankada bulunan 20 bin Lirasını çekip istediği yere bırakabileceğini söylemesini istedi. Bunun üzerine telefonda konuşan ikili, ilçedeki bir parka paranın bırakılması konusunda anlaştı.

POŞETİ ALIRKEN SUÇÜSTÜ YAKALANDI

Bankadan para çekiyormuş gibi yapan A.G., içerisinde gazete parçalarının bulunduğu siyah bir poşetle buradan çıkıp parka gitti. Elindeki poşeti parktaki bir ağacın altına bırakan A.G., buradan ayrıldı. Söz konusu parayı almak için parka gelen İ.E., poşeti almak üzereyken, parkta geniş güvenlik önlemi alan polis ekiplerince suçüstü yakalandı. Gözaltına alınan İ.E. emniyete götürüldü. İ.E. işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi. Benzer yöntemle çok sayıda kişinin dolandırıldığını belirten emniyet yetkilileri, bu kişilere inanmamalarını ve polisle temasa geçmeleri konusunda vatandaşları uyardı.

YY (RT) - İzmir

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title