Haberler

Üvey Annesi "Öğretmeni" Oldu

Güncelleme:

Niğde'de babası ile annesinin ailesi arasındaki sorunlar nedeniyle okula gidemeyen 7 yaşındaki Z.A'ya üvey annesi evde eğitim veriyor.

Niğde'nin Kiledere beldesinde yaşayan babası Halil İbrahim A, AA muhabirine yaptığı açıklamada, eski eşi E.Ç'yi 8 sene önce kaçırdığını belirterek, "Birbirimizi severek, kaçarak evlendik" dedi.

E.Ç'nin o dönem 15 yaşında olduğunu dile getiren Halil İbrahim A, "Babası, kızını kaçırdığım için bana kin besledi, 6 ay evli kaldık. Ayrıldığımızda eşim 4 aylık hamileydi. Dini nikahla evlendiğimiz için 2 ay hapis cezası aldım" ifadesini kullandı.

Cezaevinden tahliye edildikten sonra başka bir suça karıştığını ve yeniden tutuklandığını belirten Halil İbrahim A, cezaevinden 3 yıl sonra çıktığını ifade ederek, "Çocuğumun dünyaya geldiğini 3 yıl sonra öğrendim. Kayınpederimi telefonla aradığımda, eşimin hamileyken hap içtiğini, bebeğin zehirlendiğini ve ölü doğduğunu söyledi. Bir baba olarak yıkıldım. Çocuğum ölmüş, yuvam yıkılmıştı, hayattan ümidimi kesmiştim" diye konuştu.

Halil İbrahim A, cezaevinden çıktıktan sonra çocuğunun Nevşehir'de dedesiyle yaşadığını öğrendiğini ifade ederek, şunları söyledi:

"Kızımın, eski eşimin adına kayıtlı olmadığını öğrendim. Nüfus kayıtlarında anneannesi annesi, dedesi babası olarak görünüyordu. Annenin çocukla hiçbir alakası yoktu. Çocuğum, annesini abla, dedesini baba, anneannesini de anne olarak biliyor, beni tanımıyordu. Mahkemeye başvurdum, çocuğumun kimliğini düzelttirdim. Velayet davası açtım fakat bana vermediler."

Kızını daha sonra yanına aldığını belirten Halil İbrahim A, "Çocuğum şu an yanından ayrılmamı dahi istemiyor. Kızıma 'annenin yanına gitmek ister misin?' dediğimde 'o benim annem değil, ablam' diyor" dedi.

Kızının geçen eğitim-öğretim yılında ilkokul birinci sınıfa gittiğini, ilk dönemi Nevşehir'de dedesinin yanında tamamladığını, ikinci yarıyıl ise ikamet ettikleri Kiledere'deki bir okulda misafir öğrenci olarak eğitim gördüğünü anlatan Halil İbrahim A, "Ancak şimdi velayeti Nevşehir'de yaşayan annesinin üzerinde olduğu için buradaki okullara kayıt yapmıyorlar. Çocuğum eğitimine devam edemiyor" şeklinde konuştu.

Baba Halil İbrahim A, velayet sorunu nedeniyle okula kaydı yapılamayan kızı Z.A'ya ikinci eşi Bahar A'nın evde yardımcı olduğunu söyledi.

"OKULUMU ÇOK ÖZLEDİM"

Bahar A. da Z.A'nın geçen eğitim-öğretim yılında okulda öğrendiklerini unutmaması için evde eğitici faaliyetler yaptıklarını belirterek, "Harfleri tam olarak bilmediği için okumayı yazmayı öğrettim. Her gün mutlaka bir hikaye okutuyorum" dedi.

Z.A'ya İstiklal Marşı'nı ezberlettiğini ifade eden Bahar A, "Okula gidemediği için çok üzgün. Karnesini alamadı. Karnesinin çok başarılı olacağını bekliyorduk, karneyi alamayınca ağladı. Okula giden arkadaşlarını gördükçe ağlıyor" diye konuştu.

Bahar A, Z.A'nın eğitimine devam etmesi gerektiğini dile getirerek, "Burada kalsın, eşimin kızıysa benim de kızım sayılır" ifadesini kullandı.

Hayatı film senaryolarını andıran 7 yaşındaki Z.A. ise "Okula gitmek istiyorum, öğretmen olmak istiyorum, çocukları okutmak, arkadaşlarımla oyun oynamak istiyorum, okulumu çok özledim" dedi. - Niğde

Kaynak: AA / Yerel

Nevşehir Kiledere Niğde Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title