Haberler

Uü Rektörü Prof. Dr. Yurtkuran: -"fransa Bilse, Malları 70 Milyonluk Türkiye'ye Sokulmayacak, Böyle Bir Kararı Gündemine Bile Alamaz"

Uludağ Üniversitesi (Uü) Rektörü Prof. Dr. Mustafa Yurtkuran, Fransa Meclisinin, Sözde Ermeni Soykırımının İnkarını Suç Sayan Yasa Teklifini Kabul Etmesiyle İlgili Olarak, "Fransa Bilse, Malları 70 Milyonluk Türkiye'ye Sokulmayacak, Böyle Bir Kararı Gündemine Bile Alamaz" Dedi.

Uludağ Üniversitesi (UÜ) Rektörü Prof. Dr. Mustafa Yurtkuran, Fransa Meclisinin, sözde Ermeni soykırımının inkarını suç sayan yasa teklifini kabul etmesiyle ilgili olarak, ''Fransa bilse, malları 70 milyonluk Türkiye'ye sokulmayacak, böyle bir kararı gündemine bile alamaz'' dedi.

Yurtkuran, Yalova Halk Eğitim Merkezinde ''Doğumunun 125. yılında iyi anlaşılması gereken büyük önder Mustafa Kemal Atatürk'' konulu konferansta yaptığı konuşmada, Atatürk ve Atatürkçü düşüncenin, Türk milleti tarafından bugün her zamankinden daha iyi anlaşıldığını söyledi.

Türkiye'nin Kemalizm'den uzaklaştıkça sıkıntılar yaşadığını belirten Yurtkuran, ''Atatürkçü kalkınma yöntemi, maddi kalkınma ile kültürel kalkınmanın birbirine paralel olarak gelişmesi gerektiğine inanan bütünsel kalkınma yöntemidir. Bütünsel kalkınma modelinin karşıtı, maddi kalkınma modelidir. Türkiye'de 1950'den bu yana uygulamakta olduğumuz kalkınma modelinin de bir benzeridir'' diye konuştu.

Yurtkuran, şöyle konuştu:

''AB'nin bizi üye yapmamak için ortaya koyduğu negatif düşüncelere samimiyetle bakın, bunları göreceksiniz. Yoksa 'Ermeni terörünü kabul edin' yok bilmem ne, bunlar lüzumsuz ayak oyunlarıdır. Samimiyetle ortaya koyduğu kültür farklılığı dikkate alınırsa o da maddi kalkınma döneminde, bu ülkenin kaybettikleri yüzündendir. Bu maddi kalkınma, 56 yılda bizi 300 milyar dolar borca sokmuştur.''

Terör örgütü PKK'nın ABD'ye, kalkınmanın da AB'ye havale edildiğini iddia eden Yurtkuran, şöyle konuştu:

''AB'ye de karşı değiliz. Ama sen bir taraftan PKK'yı besleyeceksin. Birinin adamlarını İsrail'in eski askerlerine eğittireceksin. Bu nasıl bir iki yüzlülüktür? Fransa bilse, malları 70 milyonluk Türkiye'ye sokulmayacak, böyle bir kararı gündemine bile alamaz. 400 bin Ermeni oyu için 70 milyonu karşısına alamaz.''

Yurtkuran, ''Ulusal onurdan önemli hiçbir şey yok. İşte biz ulusal onurumuzu ortaya koymalıyız. Adamlar utanmasalar, 'Orta Asya'ya dönün' diyecekler. Truva'da yenilenler bizdik. Çanakkale'de de intikamını aldık'' dedi.

Kaynak: AA / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title