Haberler

Utrecht Turizm Fuarı Bugün Açıldı

Hollanda'da Her Yıl Düzenlenen ve Ülkenin Uluslararası Düzeydeki En Büyük Fuarı Olan Utrecht Turizm Fuarı Açıldı.

Hollanda'da her yıl düzenlenen ve ülkenin uluslararası düzeydeki en büyük fuarı olan Utrecht Turizm Fuarı açıldı.

Hollandalılar'ın tatil tercihlerini belirlemelerinde önemli bir yer tutan fuarda Türkiye geniş bir biçimde tanıtılıyor. Türkiye, Lahey Büyükelçiliği Kültür ve Tanıtma Müşavirliği'nin öncülüğünde 40 ve bağımsız katılan öteki Türk turizm kuruluşlarıyla birlikte toplam 1400 metrekarelik alanda temsil ediliyor.

Türkiye, sektörde faaliyet gösteren bu sayıdaki kuruluşun katılımıyla, fuarda temsil edilen en büyük ilk 10 ülke arasında yer alıyor.

Utrecht Turizm Fuarı'nın açılışı dolayısıyla Lahey Büyükelçiliği Kültür ve Tanıtma Müşavirliği tarafından fuar alanında kabul töreni düzenlendi.

Törende bilgi veren kültür ve tanıtma müşaviri Murat Karataş, Hollanda'nın Türk turizmi açısından önem taşıyan ülkelerden biri olduğunu söyledi. Hollanda'dan 2008 yılının ilk 11 ayında Türkiye'ye toplam 1 milyon 112 bin turist gittiğini ve bu sayının bir önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 8.5 daha fazla olduğunu anlatan Karataş, bu pazar payıyla Hollanda'nın, Türkiye'ye en çok turist gönderen 5. ülke konumunda olduğunu vurguladı.

Lahey Büyükelçisi Selahattin Alpar da Hollandalılar açısından Türkiye'nin önemli bir tatil ülkesi saygınlığı kazandığını, yapılacak tanıtım ve öteki çalışmalarla 2009 yılında da bu ülkeden gidecek turist sayısının daha da artmasının beklendiğini bildirdi.

Kültür ve Turizm Bakanlığı Tanıtma Genel Müdürü Cumhur Güven Taşbaşı ise dünya ekonomik bunalımı dolayısıyla sektörde yaşanan belirsizliği, Türkiye'nin turizm alanında bir fırsata dönüştürmek istediğini kaydetti. Bu çerçevede tanıtma etkinliklerine her zamankinden daha çok önem verdiklerini anlatan Taşbaşı, yapılacak bu çalışmaların da katkısıyla genç ve dinamik Türk turizm sektörünün hedeflerine ulaşacağını dile getirdi. Taşbaşı, Türk turizm sektörünün, sahip olduğu tesis ve kapasiteyle Avrupa'daki rakipleriyle her zaman rekabet edebilecek güçte olduğunu vurguladı.

Utrecht Turizm Fuarı'nda, bu ülkedeki kuruluşların yanısıra başta Ege ve Akdeniz bölgesi olmak üzere Türkiye'nin değişik yörelerinden onlarca kuruluş da tanıtım etkinliklerinde bulunuyor.

Turizm uzmanlarının verdiği bilgiye göre, yaşanan ekonomik bunalım Hollandalılar'ın tatil isteklerinde azalma yaratmadı. Sektördeki firmaların bağlı olduğu üst kuruluş ANVR'nin son araştırması, Hollandalılar'ın yüzde 80'inin, ekonomik bunalıma karşın tatillerinden vazgeçmeyeceklerini gösterdi.

Bu yıl 39.'su düzenlenen ve ''renkli dünya'' sloganıyla açılan fuara Küba, ''konuk ülke'' olarak katılıyor ve tanıtılıyor. 150'den fazla ülkenin 1500 dolayında turizm kuruluşuyla temsil edildiği fuar, 18 Ocak Pazar gününe dek açık olacak. Fuarı bu yıl 150 bin dolayında kişinin ziyaret etmesi bekleniyor.

Kaynak: AA / Dünya

Haberler

Bakmadan Geçme

Ekrem İmamoğlu ve Murat Kurum reklam harcamaları ne kadar? AK Parti ve CHP seçim kampanyalarına ne kadar harcadı? 2024 ANKET SONUÇLARI! İstanbul'u kim kazanacak? AK Parti'den son anket geldi Fundagül Demirkol kimdir? Türkiye İşçi Partisi Kırşehir Boztepe Belediye Başkan adayı Fundagül Demirkol kimdir? Yalçın Ertaş kimdir? AK Parti Konya- Ilgın Belediye Başkan adayı Yalçın Ertaş kaç yaşında, nereli? Mehmet Badem kimdir? AK Parti Konya- Kadınhanı Belediye Başkan adayı Mehmet Badem kaç yaşında, nereli? Mehmet Yaka kimdir? AK Parti Konya- Karapınar Belediye Başkan adayı Mehmet Yaka kaç yaşında, nereli? Hasan Kılca kimdir? AK Parti Konya- Karatay Belediye Başkan adayı Hasan Kılca kaç yaşında, nereli? Murat Ünver kimdir? AK Parti Konya- Kulu Belediye Başkan adayı Murat Ünver kaç yaşında, nereli? Nafiz Solak kimdir? AK Parti Konya- Sarayönü Belediye Başkan adayı Nafiz Solak kaç yaşında, nereli? Mustafa Kavuş kimdir? AK Parti Konya- Meram Belediye Başkan adayı Mustafa Kavuş kaç yaşında, nereli? Kasım Çelebi kimdir? Zafer Partisi Erzurum Yakutiye Belediye Başkan Adayı Kasım Çelebi kaç yaşında, nereli? Ahmet Pekyatırmacı kimdir? AK Parti Konya- Selçuklu Belediye Başkan adayı Ahmet Pekyatırmacı kaç yaşında, nereli? Mehmet Tutal kimdir? AK Parti Konya- Seydişehir Belediye Başkan adayı Mehmet Tutal kaç yaşında, nereli? Osman Arı kimdir? AK Parti Konya- Taşkent Belediye Başkan adayı Osman Arı kaç yaşında, nereli? Hasan Koçer kimdir? AK Parti Konya- Yalıhüyük Belediye Başkan adayı Hasan Koçer kaç yaşında, nereli?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title