Haberler

Üstünsalih: "Onursuzca Bir Davranışım Olmadı"

Trabzonspor Başkan Yardımcısı Abdi Serdar Üstünsalih, İstanbul Başakşehir Kulübü Başkanı Göksel Gümüşdağ’a atkı takmasıyla ilgili yapılan eleştirilere cevap verdi.

Trabzon spor Başkan Yardımcısı Abdi Serdar Üstünsalih, İstanbul Başakşehir Kulübü Başkanı Göksel Gümüşdağ'a atkı takmasıyla ilgili yapılan eleştirilere cevap verdi. Üstünsalih, "Bu olayın, haklı mücadelemizden ödün vermek veye zafiyete uğratmak gibi bir misyonu olmadığının bilinmesini isterim" dedi.

Trabzon spor Kulübü Başkanı İbrahim Hacıosmanoğlu'nun cezası nedeniyle İstanbul Başakşehir maçında tribündeki yerini almamasından dolayı kulübü temsil eden başkan yardımcısı Abdi Serdar Üstünsalih, dün oynanan İstanbul Başakşehir maçında, rakip takım başkanı Göksel Gümüşdağ'a takılan atkı hakkında konuştu.

"ONURSUZCA BİR DAVRANIŞIM OLMADI"

Üstünsalih, kişilerin hizmet ettikleri camialardan büyük olamayacaklarını vurgulayarak, "Tam aksine camialara veya kurumlara hizmet ederler. Takımımızın dün akşam oynanan Başakşehir maçında karşılıklı olarak takımlarımızın atkılarını takımları temsil eden kişilere takmak bir fair-play ruhu olup, sporun temel misyonuna hizmet eder. Yöneticilerin bu tarz davranışları rakibe saygıyı, spor ruhuna olan inancı temsil eder. Devlet büyüklerimiz gittikleri şehirlerin takımlarının atkılarını boyunlarına asmakla o şehre ve camiaya gösterdikleri saygıyı ifade ederler, bu durumun takımları yöneten yöneticilerine karşı yapılmadığı hepinizin malumlarıdır. Bana yargısızca infaz yapıyorlar ama benim orada onursuzca bir davranışım yok. Biz Başakşehir Spor Kulübü'nün üzerinde hareket ediyoruz. Göksal Gümüşdağ üzerinden değil. Bunun arkasında oluşan erezyon bana patladı. Açıkçası ben bunu hak etmedim. Onursuzca bir davranış yapmadım" diye konuştu.

ATATÜRK'Ü ÖRNEK GÖSTERDİ

Trabzonspor Başkan Yardımcısı Abdi Serdar Üstünsalih, Atatürk'ü örnek göstererek konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Yüce önder Atatürk, Yunanlılar ile göğüs göğüse savaşmış ama tüm herkesin çok iyi bildiği gibi İzmir'in düşman işgalinden kurtuluşundan sonra Yunan bayrağını yerden kaldırmıştır. Bu o millete duyulan saygının ifadesidir. Bu bağlamda yapılan davranışın haklı mücadelemizden ödün vermek veya zafiyete uğratmak gibi bir misyonu olmadığının bilinmesini isterim."

"TRABZONSPOR BÜYÜK BİR CAMİADIR"

Üstünsalih, "Türk futbolu adına tüm yöneticilerimizin futbola sevgileri varsa, gelişmesine katkıda bulunmaya dair çabaları olacaksa öncelikle rakibi kim olursa olsun saygı göstermeyi bilmelidirler. Kişiler ait oldukları camiaları temsil ederler. Trabzonspor futbolu ruhunda yaşayan ve bu ruhu ülkeye yaymayı başarmış gerçekten büyük bir camiadır" şeklinde konuştu. - TRABZON

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Spor

Abdi Serdar Üstünsalih Göksel Gümüşdağ Trabzonspor Başakşehir Spor Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title