Haberler

Üstün Yetenekliler Çalıştayı Sona Erdi

Karabük üniversitesi tarafından düzenlenen üstün Yetenekliler Eğitim Çalıştayı sona erdi.

Karabük üniversitesi tarafından düzenlenen üstün Yetenekliler Eğitim Çalıştayı sona erdi.

Türkiye'de üstün yeteneklilere sürdürülebilir tek eğitim veren Karabük Üniversitesi Üstün Yetenekliler Eğitim Araştırma ve Uygulama Merkezi'nin (KUYEM), Karabük, Bartın, Zonguldak, Kastamonu, Sinop İl Milli Eğitim Müdürlüklerinin iş birliği ile gerçekleştirilen "Üstün Yeteneklilerin Eğitimi Çalıştayı" sona erdi. Üniversite Fen Fakültesi Konferans Salonu'nda gerçekleşen "Üstün Yeteneklilerin Eğitimi Çalıştayı"nın son gün programına; Rektör Prof. Dr. Burhanettin Uysal, Karabük İl Milli Eğitim Müdürü İsmail Gürpınar, Milli Eğitim Bakanlığı Özel Yetenekliler Grup Başkanı Necati Bilgiç, Bartın, Zonguldak, Sinop, Kastamonu Bilim Sanat Merkezleri müdürleri, öğretmenler ve davetliler katıldı. Üç gün boyunca oturumlar halinde devam eden çalıştayda tanımlama, eğitim programı ve üstün yetenekliler öğretmen eğitimi konuları hakkında çalışma gruplarının yaptığı çalışmalar, elde ettikleri sonuçlar tüm katılımcılarla paylaşıldı ve çalıştayın sonunda tüm katılımcılara katılım sertifikaları verildi. Necmettin Erbakan Üniversitesi Eğitim Fakültesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Ahmet Kurnaz, "Eğitim programları grubunun,

Üstün Yetenekli Öğrencilerin eğitim programları nasıl olmalıdır. Öğretim programının öğeleri, hedefler, içerik, öğrenme yaşantıları ve değerlendirme konu başlıkları altında eğitim programlarının yapısı nasıl olmalıdır, genel amaçları, üstün yetenekliler eğitim programı düzenleyen bireyde görülmesi gereken özellikler nelerdir. Öğrencilere öğretilecek bilgiler nasıl olmalıdır. Öğretim uygulamaları nasıl düzenlenmeli ve yürütülmelidir. Öğretim etkinliklerinin değerlendirilmesi nasıl yapılmalıdır, Alt konu başlıklarını çalışma gruplarında nasıl değerlendirdiklerini ve sonuçlarını katılımcılarla paylaştı" dedi.

Bartın Bilim Sanat Merkezi Müdürü Murat Çavuşoğlu ve Tokat Bilim Sanat Merkezi Müdürü Abdullah Taştan da, insan kaynakları ve öğretmen eğitimi grubunun, mevcut durum analizi, dünyada öğretmen yetiştirilmesine ilişkin izlenimler ve mevcut durumu ile ilgili çözüm önerileri konu başlıkları ile ilgili sonuç raporlarını katılımcılar ile paylaştılar. Son olarak Çorum Rehberlik Araştırma Merkezi Özel Hizmetler Bölüm Başkanı İbrahim Eren ise, "Tanılama grubunun, zeka nedir, ailede, okul öncesi ve örgün öğretim kurumlarında tanılama, tanılama mevzuatı, tanılama ile ilgili dünyadaki uygulamalar, dünyadaki ve Türkiye'deki tanılama uygulamaları, tanılama da yeni gelişmeler, tanılama modeli" konu başlıklarını nasıl değerlendirdiklerini ve sonuç raporlarını katılımcılar ile paylaştılar. Çalışma gruplarının değerlendirme ve sonuçlarını katılımcılarla paylaşmasının ardından yapılan kısa kapanış konuşmalarında ilk olarak Rektör Prof. Dr. Burhanettin Uysal, "Buraya gelmekle bize güç kattınız destek verdiniz. İnşallah ülkemizde ki bu eksiklik elbirliği ile giderilecek bütün öğretmen arkadaşlarımız, yöneticilerimiz, üniversite mensuplarımız bu işe sahip çıkacak ve kalkınmamızın startını vermiş olacağız. Ben tekrar katılımlarınızdan dolayı şükranlarımı arz ediyorum" dedi.

Karabük İl Milli Eğitim Müdürü İsmail Gürpınar da, üniversite ile uyum içinde çalıştıklarını belirterek, "Karabük Üniversitemiz ile 2011 yılında imzaladığımız protokol çerçevesinde ilimizde ki 21 tane üstün zekalı öğrencimiz şuan da Karabük Üniversitesi'nde eğitim öğretimini sürdürüyorlar. İnşallah önümüzdeki yılda testler neticelendiğinde 21 tane öğrencimiz Karabük Üniversitesi'nde çok değerli öğretmenlerinin gözetiminde ders saatleri dışında eğitim ve öğretimlerini sürdürecekler. Üniversitemizle gerçekten Karabük İl Milli Eğitim Müdürlüğü olarak uyum içerisinde çalışıyoruz. Ben üniversitemizin düzenlemiş olduğu bu çok önemli çalıştaydan dolayı Sayın Rektörümüze ve emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Katılımlarınızdan dolayı sizlere de teşekkür ediyorum" diye konuştu. Çalıştayda temel amacın farkındalık olduğunu belirten Milli Eğitim Bakanlığı Özel Yetenekliler Grup Başkanı Necati Bilgiç ise şunları söyledi:

"Üç gündür yoğun bir şekilde çalıştık. Ben öncelikle ev sahipliğinize çok teşekkür ediyorum. Burada biz bir ilki başlattık o anlamda Karabük Üniversitesi 'ne teşekkür ediyoruz. Üç hafta sonra Tokat'ta başlayacak. Bu şekilde biz bir eğitim öğretim yılını bitirmeyi düşünüyoruz. Ben tekrar tekrar teşekkür ediyorum."

Katılımcı olarak duygularını ifade etmek isteyen Çorum Rehberlik Araştırma Merkezi Özel Hizmetler Bölüm Başkanı İbrahim Eren, "Akademik kısım çok güzel ve verimliydi. Üniversite yerleşkesinde ki ortam çok güzeldi. İki yıl önce burada kısa bir dönem görev yaptım. Bu iki yıllık zaman zarfında buraya dönmek tekrar nasip oldu çalıştay vesilesi ile muazzam bir gelişme olduğunu gördüm hakikaten çok büyük bir başarı bunu da hep paylaştım. Burada çok şaşırtıcı bir gelişme var bu o yüzden kendi adıma rektörümüzü tebrik ediyorum" dedi.

Kapanış konuşmalarının ardından katılım sertifika takdim törenine geçilerek çalıştay sonlandırıldı. - KARABÜK

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Burhanettin Uysal Türkiye Karabük Bartın Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title