Haberler

    Ustalık Eseri

    Beşiktaş Teknik Direktörü Şenol Güneş, geriye düştükleri Fenerbahçe derbisini adeta satranç maçı gibi oynadı, ikinci devredeki cesur hamleleriyle 3 puanı söktü, aldı.

    CELAL UMUT EREN

    Beşiktaş'ın teknik patronu, Fenerbahçe karşısında adeta taktik gösterisi yaptı.  Yedikleri golden sonra Babel'i, Vagner Love'un yanına kaydıran siyah-beyazlı hoca, 63'te Vida'nın yerine Negredo'yu sahaya sürerek çift forvete geçti. Caner'in oyuna katılmasıyla kanatların etkinliği artarken, Ricardo Quaresma'nın attığı iki golün asisti de İspanyol yıldızdan geldi.

    Fenerbahçe'ye karşı şampiyonluk yarışında çok kritik bir zafere imza atan Beşiktaş'ta büyük mutluluk yaşanıyor. Ezeli rakibini Vodafone Park'ta ilk kez deviren siyah-beyazlılarda, Teknik Direktör Şenol Güneş'in etkisi dikkat çekiyor.

    Derbide çok başarılı bir 90 dakika geçiren Güneş taktiksel hamleleriyle kritik maçı kazanmayı başardı. Adeta bir satranç maçı gibi ezeli rakibine dakika dakika üstünlük kuran siyah-beyazlı hoca henüz müsabakanın başında 1-0 geriye düşmelerine karşın planlarını bir saat gibi işletti.

    İşte dakika dakika Şenol Güneş'in Beşiktaş'ı zafere taşıyan taktik hamleleri...

    1-8. DAKİKA: Fenerbahçe'nin iyi başlayıp, önde pres yaptığı ve Jose Fernandao ile golü bulduğu 8. dakikaya kadar Beşiktaş'ta Vida ve Tosic tandemi, Atiba ile Medel orta ikiliyi oluşturdu. Bu oyuncuların tek yönlü ve tek hamleli olması oyunu sıkıştırdı, işler kötüye gitti.

    8-63. DAKİKA: Şenol Güneş geriye düşmeleri üzerine B planını devreye soktu. Oyunun da kötü olmasını gören Güneş, Babel'i forvete aldı, Vagner Love'u oyun kurucu pozisyonunda düşündü. Tosic'i de sol beke koyup, Medel'i stopere kaydıran tecrübeli antrenör, Adriano'nun yeteneğini kullanarak orta sahaya Atiba'nın yanına gönderdi. Orta sahasını çift yönlü bir yapıya kavuşturan Güneş, hem atak futbolu oynadı hem de esas kimliğine kavuştu.

    63-75. DAKİKA: Oyun üstünlüğünü perçinleyen Kartal'da Şenol Güneş, 63'te stoperi Vida'yı alıp, forvet Negredo'yu sahaya sürdü. Babel'den istediği forvet verimini alamayan Güneş, İspanyol forvetin etkisiyle rakip bölgeye yerleşti. Tosic sol bekten tekrar stopere kaydı, Adriano yerine geldi, çift forvete yakın bir sisteme geçildi. Galibiyeti getiren 2 golde de asistler Negredo imzalıydı.

    75-90. DAKİKA: Kanatları çok etkili kullanan ve maç boyu 37 orta yapan Beşiktaş'ta Şenol Güneş, bu yolu daha da aktif hale getirmek istedi. Oyun kurucu bölgesinde pek etkili olmayan Vagner Love'u 75'te kenara alan ve Caner'i kanatlara koyan Güneş bir cesur hamle daha yaptı ve Quaresma ile 77'de skor 2-1'e geldi. Üstünlüğü yakalayan tecrübeli hoca, 80'de Babel'i çıkarıp, Necip'i soktu. Necip'in girmesiyle Şenol Güneş'in ideal 4-2-3-1 sistemine geçiş yapıldı, son dakika golüyle de skor 3-1'e taşındı.

    Derbilerde Güneş farkı

    Kartal, Şenol Güneş yönetiminde ezeli rakipleri Fenerbahçe ve Galatasaray'a karşı galibiyet oranını yukarıya taşıdı. Güneş öncesi derbi maçlarda kazanma oranı düşük kalan siyah-beyazlı takım, deneyimli hocanın görev yaptığı 2,5 sezonda daha olumlu bir performans sergiledi.

    Şenol Güneş öncesindeki 6 sezon dikkate alındığında 28 derbinin sadece 5'ini kazanan Beşiktaş'ın galibiyet yüzdesi 17,8'e kadar düşmüştü. Kartal, Güneş'in görev aldığı 2,5 sezonda şu ana kadar 13 derbiye çıktı. Bunların 6'sında Fenerbahçe ve Galatasaray'a üstünlük kuran Beşiktaş, yüzde 46,1 galibiyet oranı yakaladı. Siyah-beyazlı takım, Şenol Güneş'in teknik direktörlüğünde ezeli rakipleri karşısında 4 beraberlik alırken 3 kez de mağlup oldu. Bu süreçte Galatasaray'ı 4 kez yenen Beşiktaş, Fenerbahçe'yi de 2 defa mağlup etmeyi başardı.

    ]

    ]

    ]

    ]

    ]

    Kaynak: Skorer / Spor

    Şenol Güneş Fenerbahçe Beşiktaş Spor Haberler

    500

    Yorumlar (1)

    TTTT:

    BU SENE TARAFSIZ GALATASARAY ŞAMPİYON

    0
    0
    yanıtYanıtla
    Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    title