Haberler

Ustalardan PRS Marka Yedek Parçalara Tam Not

Güncelleme:

Muğla ve çevresindeki oto tamircileri, ünlü otomobil markalarına orijinal parça üreten Profil Sanayii AŞ'nin Bursa'daki tesislerini ziyaret etti.

Muğla ve çevresindeki oto tamircileri, ünlü otomobil markalarına orijinal parça üreten Profil Sanayii AŞ'nin Bursa'daki tesislerini ziyaret etti. Ustalar, firmanın PRS markasıyla piyasaya sunduğu yedek parçaların üretim aşamalarına tam not verdi.

Dünyadaki otomotiv devlerine orijinal parça üreten Profil Sanayii AŞ, Muğla bölgesinden Bursa'ya gelen perakendecileri ve oto tamircilerini ağırladı. Firmanın üst seviyede yöneticileri tarafından karşılanan heyet, firmanın Hasanağa Organize Sanayi Bölgesi'ndeki (HOSAB) şekillendirilmiş sac ve kalıp imalatı yapılan tesislerinde yapılan üretimi inceledi.

Profil Sanayi Yönetim Kurulu Başkanı Sezai Sezer, firmalarının 1966 yılında kurulduğunu söyledi. Yarım asra yakın zamandır çok sayıda otomotiv devine orijinal parçalar ürettiklerini vurgulayan Sezer, "Bursa ve Almanya'da toplam 6 tesiste son teknoloji kullanarak uzman mühendis ve işçi kadromuzla üretim yapıyoruz" dedi.

OTOMOTİV DEVLERİNİN ANA TEDARİKÇİSİ

Profil Sanayii AŞ Teknik Genel Müdür Yardımcısı Bayram Ali Özdemir de misafirlerine fabrikayı tanıttı. Şekillendirilmiş sac ve montajlı sac parçaları ile kalıp imalatında söz sahibi olduklarını belirten Özdemir, Tofaş-Fiat, Ford, Ford Otosan, Toyota ve Mercedes gibi firmaların ana tedarikçisi olduklarını vurguladı. Özdemir, yapılan üretimde ağırlıklı olarak robotların kullanıldığını söyledi.

"2011'DEN BERİ 'PRS' MARKASIYLA PİYASAYA YEDEK PARÇA ÜRETİYORUZ"

Bayram Ali Özdemir, 2011 yılından itibaren PRS (Profil Rot ve Süspansiyon sistemleri) markasıyla binek ve hafif ticari araçlar için salıncak kolu, rotil, rot başı, rot mili, Z-rot ürünlerini after market (yenileme) pazarına sunduklarını da söyledi. Bu alanda farklı marka ve modeller için geliştirdikleri iki bin dolayında ürün gamına sahip olduklarını kaydeden Özdemir, Avrupa ve Türkiye'deki after market pazarındaki en büyük üreticilerden biri olmayı hedeflediklerini vurguladı. Özdemir, PRS ünlerini Rusya ile Avrupa, Kuzey Afrika, Orta Doğu, Orta ve Güney Amerika'daki 17 ülkeye ihraç ettiklerinin altını çizdi.

KALİTE VE ÇEVREYE SAYGI

Firmalarının çevre ve kalite anlayışından da bahseden Bayram Ali Özdemir, iş güvenliğini ön planda tuttuklarını, kaliteden taviz vermeden modern üretim tekniklerini tercih ettiklerini ifade ederek, ISO-TS 16949, TS 9000,ISO 14001 ve Ford Q1 belgesine sahip olduklarını belirtti.

İnceleme gezisi sonrasında Yurtiçi Satış Müdürü Şahin Duman, PRS'nin bayilik ve pazar yapılanmaları hakkında bilgi verirken, uzman ustalar da PRS marka yedek parçaları müşterilerine gönül rahatlığıyla tavsiye edeceklerini söyledi. - BURSA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Ekonomi

Hasanağa Muğla Ekonomi Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title