Haberler

Usta Oyuncu Tuncer Necmioğlu Toprağa Verildi... - Necmioğlu, İstanbul Devlet Tiyatroları Taksim Sahnesi'nden En Sevdiği Türkü Olan ''Kiziroğlu'' İle Uğurlandı

Tedavi gördüğü hastalıktan kurtulamayarak önceki gün vefat eden tiyatro ve sinema sanatçısı Tuncer Necmioğlu, İstanbul Devlet Tiyatroları Taksim Sahnesi'nden en sevdiği türkü olan ''Kiziroğlu'' ile uğurlandı.

Tedavi gördüğü hastalıktan kurtulamayarak önceki gün vefat eden tiyatro ve sinema sanatçısı Tuncer Necmioğlu, İstanbul Devlet Tiyatroları Taksim Sahnesi'nden en sevdiği türkü olan ''Kiziroğlu'' ile uğurlandı.

Taksim Sahnesi'ndeki tören, sanatçı dostlarının Necmioğlu'na ilişkin görüşlerini anlattığı 10 dakikalık mini belgeselle başladı.

Tiyatro sanatçısı Gülsen Tuncer'in sunuculuğunu yaptığı törende konuşan sanatçının 60 yıllık arkadaşı Ünal Erdoğan, Necmioğlu'yla birlikte büyüdüklerini, lise yıllarında ayrılan yollarının İTÜ'de tekrar birleştiğini ve o günden sonra ayrılmadıklarını söyledi. Erdoğan, Necmioğlu'yla birlikte siyasete atıldıklarını da ifade ederek, sanatçının inandığı şeyleri savunan, yurtsever bir insan olduğunu anlattı.

Tiyatro sanatçısı Tamer Levent de, Necmioğlu'nun sanatçı kişiliğinin yanı sıra sivil toplum kuruluşlarında da faal olarak çalıştığına işaret ederek, ''Türk tiyatrosu bugün çok ileride mi bilmiyorum, ama O'nun hep anılarını yazmasını isterdim. Çünkü bu kuşak, Türk tiyatrosunun var olmasında oldukça etkili. Türk tiyatrosundan bir kuşak gidiyor'' dedi.

-''HEP KAVGA ETTİK''-

Tuncel Kurtiz de, Tuncer Necmioğlu'yla ''hep kavga ettiklerini'' anlatarak, ''O muhalif, ben muhalif... Hep kavga ettik. Hep kavga ettim ben Tuncer Necmioğlu'yla. Yine kavga ediyorum, (erken gittin yahu!)'' diye konuştu. Kurtiz, sahneden ağlayarak ayrıldı.

Sanatçının oğlu Öcal Necmioğlu da, ''Babam zehir gibi bir adamdı. Ona çok güzel şeyler söylendi bugün. Çok güzel bir adamdı. Yanında elle tutulur şekilde insan sevgisi hissederdiniz'' dedi.

Törende daha sonra, arkadaşı Orhan Aydın, Tuncer Necmioğlu'yla son olarak görüştüklerinde, Ruhi Su'dan ''Kiziroğlu''nu dinlemek istediğini ve bu türküyü çok sevdiğini belirttiğini kaydederek, bu şarkıyı çaldırdı.

-CENAZE NAMAZI-

Sanatçı dostlarının sırayla naaşının başına gelerek vedalaştığı Necmioğlu'nun cenazesi, daha sonra Teşvikiye Camii'ne getirildi.

Türk Halk Müziği Sanatçısı Yavuz Bingöl, Necmioğlu'nun ayakta dik durmasını bilen, işini çok iyi yapan bir insan olduğunu belirterek, ondan oyunculuk anlamında çok şey öğrendiğini anlattı.

Sinema ve Tiyatro Sanatçısı Çolpan İlhan da, ''Hastalığını beraber yaşadık. Onun gibi biz de hastalığı yeneceğine inandık. Böyle sanatçıları kaybetmek çok acı'' diye konuştu.

Cenaze namazında din görevlisinin Necmioğlu için helallik istemesinin ardından mikrofonu alan Ünal Erdoğan, ''Tuncer, bir kuruş bile maddi miras bırakmadı. Sevgiyi, saygıyı, insanlığı yurtseverliği miras bıraktı, kabul ediyor musunuz?'' diye sordu. Cenazede bulunanlar da ''Ediyoruz'' yanıtını verdi.

Necmioğlu'nun cenazesi, daha sonra Hasdal Mezarlığı'nde toprağa verildi.

Törenlere, sanatçının eşi Songül Necmioğlu ve ailesinin yanı sıra, CHP Milletvekili Mehmet Sevigen, sanatçılar Mehmet Ali Alabora, Bedri Baykam, Sevda Ferdağ, Levent İnanır, Rutkay Aziz, Menderes Samancılar katıldı.

Cenaze törenine, CHP Genel Başkanı Deniz Baykal ve İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş'ın da çelenk gönderdiği görüldü.

Kaynak: AA / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title