Haberler

Üst Geçidi Kullanmayan Öğrenciler İçin "68 Saniye Hayatınızdan Değerli mi" Projesi

Eskişehir Anadolu Üniversitesi (Aü) Kampüsü Önünde 16 Yıl Önce Eylemle Yaptırılan Üst Geçidi Kullanmayan Gençler İçin "68 Saniye Hayatınızdan Değerli mi" Sloganıyla Başlatılan Proje Çerçevesinde Öğrenciler, Trafik Polisleriyle Birlikte Broşür Dağıttı.

Eskişehir Anadolu Üniversitesi (AÜ) kampüsü önünde 16 yıl önce eylemle yaptırılan üst geçidi kullanmayan gençler için "68 saniye hayatınızdan değerli mi?" sloganıyla başlatılan proje çerçevesinde öğrenciler, trafik polisleriyle birlikte broşür dağıttı.

İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi'nden bir grup öğrenci, "Topluma Hizmet Uygulamaları" dersi çerçevesinde Yunus Emre Kampüsü önündeki üst geçidin kullanılmasını amaçlayan bir projeye imza attı. İl Emniyet Müdürlüğü Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü ile ortak olarak Yrd. Doç. Dr. Betül Yüce Dural'ın sorumluluğunda 8 öğrenci tarafından yürütülen proje çerçevesinde gençler, bastırdıkları 10 bin broşürü ve afişleri, İl Emniyet Müdürlüğü Trafik Denetleme Şube Müdürü Ertuğrul Bayar ve trafik polisleri ile birlikte kampüs önünde öğrencilere dağıttı.

Şube Müdürü Bayar, İçişleri Bakanlığı tarafından hazırlanan 'Trafik güvenliğinde yeni açılımlar, hedefler ve çözüm projeleri' çerçevesinde muhtelif çalışmalar yaptıklarını belirterek, "Bu çerçevede Anadolu Üniversitesi ile ortak bir proje hazırlandı ve yaya üst geçitlerinin kullanımına yönelik hazırlanan broşürlerin dağıtımı yapıldı. Bu sayede özellikle üniversite öğrencilerinin üst geçitleri kullanmada ilköğretim ve lise öğrencilerine örnek olmaları sağlanacaktır" dedi.

Öte yandan D200 Karayolu'nun, Anadolu Üniversitesi Yunusemre Kampüsü Cumhuriyet Kapısı önündeki kavşakta son 5 yılda meydana gelen 151 kazada 20 kişi yaralandığını, son 2 yılda yaşanan 11 yaralamalı kazanın 3'ünün ise üst geçidi kullanmayıp karayolundan karşıya geçmeye çalışan yayaların oluşturduğu bildirildi.

Çevre yolu üzerindeki üniversitenin Yunus Emre Kampüsü önünde çok sayıda trafik kazası meydana gelince 1990'lı yıllarda üst geçit yapılması için öğrenciler protesto eylemi düzenlemiş, tepkiler üzerine bölgeye üst geçit yapılmıştı. AÜ İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi öğrencilerinden Mehmet Doğruer, 1999 yılında üst geçidi kullanmadığı için bir kamyonun çarpması sonucu hayatını kaybetmişti.

(OÖ) 05.03.2008 17:24 TSİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title