Haberler

Üsküp: Futbolda Şiddeti Bu Kez Siyaset Körükledi

Gerek Sporda Gerekse Futbolda Gün Geçmiyor Ki Yeni Bir Şiddet Olayı Yaşanmasın. Dün Gece Makedonya ile Rusya Arasında Oynanan Futbol Maçına da Şiddet Damgasını Vurdu Ancak Bu Kez Durum Farklıydı.

Gerek sporda gerekse futbolda gün geçmiyor ki yeni bir şiddet olayı yaşanmasın. Dün gece Makedonya ile Rusya arasında oynanan futbol maçına da şiddet damgasını vurdu ancak bu kez durum farklıydı.

2008 Avrupa Şampiyonası Elemeleri'nde Üsküp'ün Gradski Stadyumu'nda Rusya ile Makedonya'yı karşı karşıya getiren maçta ilginç olaylar yaşandı. İki takım taraftarları arasından yaşanan gerginlik nedeniyle polis 19 kişiyi tutuklarken, 7 kişi ise çıkan arbede de yaralandı. Ancak, olaylar bilinen klasik futbol holiganizminden çok farklı bir nedenle meydana geldi. Rusya'nın Makedonya karşısında ilk yarıda bulduğu golü hazmedemeyen Makedon taraftarlar, "Çeçenistan, Çeçenistan" diye tezahürat yapmaya başlayınca ortalık bir anda karıştı. Rus taraftarların da Makedonlara, "Kosova bir Sırp şehridir" diyerek cevap vermesi ortalığı karıştırdı. İki takım taraftarları da birbirlerine oturdukları koltukları fırlatırken, Makedon polisi olaylara müdahale etmek zorunda kaldı. Makedonya İçişleri Bakanlığı'nda yapılan açıklamada çıkan olaylarda 16 Rus ve 3 Sırp'ın tutuklandığı ifade edildi. Makedon polisi ise, olayların ülkede yaşayan etnik Arnavut gruplar tarafından çıkarıldığını belirtti.

Dün gece oynanan E Grubu maçında deplasmanda Makedonya'yı 2-0 yenen Rusya, aldığı 3 puanla grubunda ikinci sıraya yükselmişti.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Spor

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title