Haberler

Üskül Norveç'ten Döndü Tulum'un Ölümüyle İlgili Bilgi İstedi

Meclis İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu Başkanı Zafer Üskül, Norveç'te Yaşayan ve 3 Ocak'ta Geçirdiği Kalp Krizi Nedeniyle Yaşamını Yitiren Döndü Tulum'un Ölümüyle İlgili Norveç Parlamentosu İçişleri ve Adalet Komisyonu Başkanlarından Bilgi İstedi.

Meclis İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu Başkanı Zafer Üskül, Norveç'te yaşayan ve 3 Ocak'ta geçirdiği kalp krizi nedeniyle yaşamını yitiren Döndü Tulum'un ölümüyle ilgili Norveç Parlamentosu İçişleri ve Adalet Komisyonu başkanlarından bilgi istedi.

Üskül, gönderdiği yazıda Döndü Tulum'un 3 Ocak'ta rahatsızlanması sonucu aile bireylerinin '33 acil' numarasını arayarak ambulans istediğini, ambulansın gecikmesi nedeniyle de birkaç kez daha ambulans servisini aradığını bildirdi. Üskül Norveç Parlamentosu İçişleri ve Adalet Komisyonu başkanlıklarına gönderdiği yazıda şunları söyledi:

"Ambulans görevlilerine telefonda Tulum'un damadı Fedai Uçarlı tarafından niye geç kalındığına dair sert sözler söylediği gerekçesi ile ambulans görevlilerinin durumu polise haber vermesi üzerine, bir polis ekibi ambulanstan önce olay mahalline gelmiştir. Araç içindeki polisler arabalarına elleriyle sert bir şekilde vuran Fedai Uçarlı ile beraberindeki eşi Canan Uçarlı'yı kelepçeleyerek sokak ortasında etkisiz hale getirmişlerdir. Mahalle sakinleri de bu olaya şahit olmuş ve olayı kayda almışlardır. Ambulans ise, olay mahalline polisin vatandaşlarımıza yönelik müdahalesinden sonra ve evlerinin Oslo'nun merkezindeki bir mahallede yer almasın rağmen yapılan çağrıdan 45 dakika sonra gelmiştir. Bu sırada evde bulunan Döndü Tulum, acil yardım görevlilerinin müdahalesinden önce hayatını kaybetmiştir. Yaşam hakkı ile bu hakkın korunması ve devamına yönelik sağlık hakkı, insan hakları içinde en önde gelen hakların başında yer almaktadır. Devletten ve onun görevlilerinden beklenen bu hakkın hayata geçirilmesi ve korunmasıdır. Norveç Devletinin ve Komisyonunuzun anlayışının da bu şekilde olduğundan şüphemiz yoktur. Haberde belirtilen olayla ilgili olarak Komisyonumuzun bilgilendirilmesini, olayda ihmali olanlar hakkında gereğinin yapılmasını ve yapılan işlemin sonucundan Komisyonumuza bilgi verilmesini rica ederim. " (ANKA)

(EG/BÜN)

Kaynak: ANKA / Güncel

Haberler

Bakmadan Geçme

Irak'taki Şii Milis Gücü Haşdi Şabi'ye Hava Saldırısı Düzenlendi E Devlet çöktü mü Son Dakika? E Devlet'te sorun mu var 20 Nisan Cumartesi 2024 20 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 20 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 20 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 20 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 20 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 20 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 20 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 20 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 22 Nisan Pazartesi günü okullar tatil mi, yarım gün mü? 20 Nisan Cumartesi Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Sadettin Saran kimdir, serveti ne kadar? Sadettin Saran aday mı? Sadettin Saran Fenerbahçe başkanlığına aday oldu mu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title