Haberler

Üskül: "Alman Yetkililer Önlemler Almalı"

TBMM İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu Başkanı Zafer Üskül, Alman Politikacılardan, Yabancı Düşmanlığını Giderecek Açıklamalar Yapması Gerektiğini Belirterek, 'Sürekli Entegrasyon İsteğini Dile Getiren Alman Yetkililerinin, En Kısa Zamanda Huzursuzluğu Giderecek Önlemleri Alması Gerekmektedir' Dedi.

TBMM İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu Başkanı Zafer Üskül, Alman politikacılardan, yabancı düşmanlığını giderecek açıklamalar yapması gerektiğini belirterek, ''Sürekli entegrasyon isteğini dile getiren Alman yetkililerinin, en kısa zamanda huzursuzluğu giderecek önlemleri alması gerekmektedir'' dedi.

Üskül, TBMM'de düzenlediği basın toplantısında, komisyon üyesi bazı milletvekiliyle Almanya'nın Ludwigshafen, Münih, Düsseldorf ve Berlin şehrine yaptıkları ziyarete ilişkin izlenimlerini paylaştı.

Göç Yasasının yarattığı sorunlar ve Almanya'daki hapishanelerin durumuyla ilgili incelemelerde bulunduklarını kaydeden Üskül, Alman Göç Yasasının, ailenin birliğini sağlanması hakkını engellediğini, farklı ülkelerin yurttaşları arasında aynı uygulamayı yapmadığı için ayrımcılık içerdiğini vurguladı.

Almanya'da yabancı düşmanlığının giderek yükseldiğini ifade eden Üskül, ''Bu, başka uygulamalarla birleştiğinde, Göç Yasasının varlığı, Türk toplumunun, Alman toplumuna entegrasyonunu engelleyen bir unsur olarak karşımıza çıktı'' dedi.

Üskül, Almanya'da Türk toplumunun huzursuz, kaygılı, endişeli olduğunu, bunun, Almanları da endişelendirmesi gerektiğini kaydetti.

Kaynak: AA / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title